Skip to main content

Vi har fået en løsning, vi ikke har set før!

Der kan komme helt nye funktioner på banen, når der samarbejdes med kreative ingeniørstuderende på uddannelsen Product Development & Innovation. Det måtte Viima erkende efter et udviklingsforløb i samarbejde med Det Tekniske Fakultet.

Udfordringen
I sommeren 2013 startede Viima® et projekt med 7 designingeniør-studerende på 3. semester. Viima® er navnet på et særligt rengøringskoncept, som De Forende Dampvaskerier (DFD) står bag. Viima®-systemet består af mopper og klude, der er fremstillet af patenterede kompositfibre.  De studerende skulle udvikle på et skaft til rengøringsredskaber.

 

Jacob Ingemann, administrationschef, DFD siger om forløbet: - De studerende kom med en professionel tilgang og nytænkning, der har betydet, at vi nu skal købe rettighederne af de studerende og sætte deres produkt i produktion. Alle vores krav og forventninger blev opfyldt, og vi var positivt overraskede over deres evner. De studerende satte sig ind i projektet, kontaktede kunder og overholdt alle deadlines, og var meget professionelle i løsningen af opgaven.

Hvordan finder vi de rette kompetencer?
Kontakten til det korrekte sted på universitet blev etableret vha. konsulenterne ved TEK Innovation, som er en erhvervs-samarbejdsenhed placeret på Det Tekniske Fakultet.

At det ikke er sidste gang udviklingsopgaver tilbydes til de ingeniør-studerende via TEK Innovation står helt klart: ”Vi har spurgt, om de studerende i det kommende semester vil løse deres markedsanalyseopgave hos os; nu kender vi jo hinanden. For vi vil helt sikkert gerne samarbejde med TEK Innovation igen” slutter Jacob Ingemann.

 

 

Kontakt Innovationsteamet TEK Innovation, hvis du vil vide mere om teknologi-samarbejde.

Vil du vide mere om De Forenede Dampvaskerier og Viima læs her