Skip to main content

Vellykket pressehåndtering

 

Martin Gillies Rasmussen, videnskabelig assistent, og Lars Østergaard, adjunkt, har haft succes med pressehåndtering ifm. udgivelse af en artikel i det medicinske tidsskrift PLOS Medicine.

Da artiklen udkom midt i sommerferien, havde Martin og Lars forud herfor forberedt en dansk pressemeddelelse, som blev sendt til medier - både radio, tv og aviser.
I processen brugte de SUNDs journalist Marianne Lie Becker m.fl., som kunne give gode inputs til formuleringer og formidlingskvalitet.

Mange medier i Danmark tog nyheden op, og bl.a. resulterede det i medvirken i to radioindslag - 13/7 i radioavisen på P1, P2 og P4 samt 14/7 i P4Fyn i et liveindslag ifm. morgenradioavisen. Martin og Lars havde også sammen med pressemeddelelsen fået lavet en video, hvor de 'aktivt og på cykel' formidlede deres forskningsresultater. Dette arbejde blev lavet sammen med Anders Boe og Mikkel Larris fra SDU Kommunikation.

Tidsskriftet PLOS Medicine selv udformede også en pressemeddelelse på engelsk, og flere internationale medier tog historien op, så nyheden kom meget bredt ud internationalt. Omtale af artiklens resultater har bl.a. været bragt i forskellige tv-stationers nyhedsdækning f.eks. - Newsy

Her er et lille uddrag af medier, som bragte resultaterne fra artiklen:

Daily Mail UK
The Tribune - India
Free Malaysia Today

Euroinvestor (DK)
World Report Now

Derudover dækkede Berlingske Tidende, BT (forsidehistorie), Lokalavisen Odense, Videnskab.dk og mange andre historien.

Sidst men ikke mindst har medieomtalen afstedkommet flere yderligere henvendelser omkring medvirken & kommentarer til temaartikler i magasiner som f.eks. First for Women Magazine, som har lige under 4 mio. læsere hver 3. uge - en artikel her forventes at komme til udgivelse midt i efteråret 2016.

 


Redaktionen afsluttet: 06.09.2016