TrygFondens Forebyggelsescenter

6 million kroner til RICH

Et forskerhold på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet har fået 100 millioner kroner til at opbygge TrygFondens Forebyggelsescenter.
Med Danmarks hidtil største donation på forebyggelsesområdet vil TrygFonden afdække, hvordan man bedst får folk til at leve sundere. Forskningen vil fokusere på, hvad der kan få folk – særligt børn og unge - til at spise sundere, drikke mindre, motionere mere og ikke begynde at ryge. Med fokus på kost, rygning, alkohol og motion - de såkaldte KRAM-faktorer - tager TrygFondens Forebyggelsescenter fat i de emner, der er skyld i flest sygdomme og dødsfald herhjemme, som med en sundere livsstil kunne undgåes.

Cirka 6 millioner kroner tildeles RICH til gennemførelse af Ballerup Tårnby projektet og Svendborgprojektet, som hermed er fuldt finansierede i forhold til protokollerne.

Redaktionen afsluttet: 27.10.2008