Skip to main content

Jan Brønd i TV2 Sportslab

Ph.d.-studerende ved RICH, Jan Brønd, der skriver sin afhandling inden for emnet 'Måling af Fysisk Aktivitet', udvikler software til måleapparater til optimeret måling af, hvordan og hvor meget børn og unge bevæger sig.

I kraft af dette arbejde er han blevet kontaktet af TV2 Sportslab, der var interesseret i at se, hvor skadeligt det er at cykle på brosten.
På baggrund af henvendelsen stod Jan Brønd for målingerne af forsøgskaninen, den professionelle cykelrytter Alex Rasmussen. 

TV2 Sportslab skriver om udsendelsen:

Sportslab
I denne uges SportsLab undersøger Michael Stærke hvor mange vibrationer kroppen udsættes for når man cykler på brosten. Han får hjælp af den professionelle cykelrytter Alex Rasmussen, og det viser sig at være meget få meter man hver dag på må cykle på det ujævne underlag hvis man skal leve op til arbejdstilsynets krav om rystelser. SportsLab tager dig også med på Bagsværd Sø til duel mellem Guldfireren og firerkajakken. For hvem skal egentlig have håneretten af de to?
SportsLab
SportsLab med Michael Stærke og Thomas Bilde undersøger myter, tester gear og frembringer ny viden, der både fascinerer og forbedrer. SportsLab er programmet for dem, der gerne vil vide mere om sport og gerne vil have det at vide på en både underholdende og seriøs måde. Hver uge går værterne i marken og laver forsøg med alt lige fra, hvad teknikken egentlig betyder for at kunne svømme hurtigt, om den dyre golfkølle virkelig gør ens spil bedre, og om en karateudøver, håndbold- eller badmintonspiller har den hurtigste reaktionsevne. Programmet kan ses uden sikkerhedsbriller.
Sendt på TV
13. oktober 2015
Kanal
TV 2 SPORT

Udsendelsen ligger på TV2Play og kan ses, hvis man har abonnement til kanalen: http://play.tv2.dk/programmer/magasiner/serier/sportslab/de-vilde-brosten-saa-usunde-er-de-at-cykle-paa-104973/

Redaktionen afsluttet: 13.10.2015