EliteForsk-rejsestipendium

RICH ph.d. Anders Grøntved har modtaget et EliteForsk rejsestipendium

To ph.d.-studerende fra Syddansk Universitet får i dag overrakt hver et EliteForsk-rejsestipendium. Det sker i forbindelse med, at prins Joachim og undervisningsminister Morten Østergaard uddeler en række priser, som hvert år gives til nogle af Danmarks dygtigste forskere.

I den sammenhæng er der også rejsestipendier på 300.000 kroner, og fra Syddansk Universitet tilfalder de henholdsvis Sarah Bro Pedersen og Anders Grøntved.

Afhandling om stillesiddende adfærd og dødelighed

Anders Grøntved fra Institut for Idræt og Biomekanik fokuserer i sin ph.d.-afhandling på, hvordan en stillesiddende adfærd påvirker vores risiko for sygdom og dødelighed i et livslangt perspektiv.
Han ønsker at anvende sit EliteForsk-rejsestipendium til et ophold på Harvard University, Harvard School of Public Health, Department of Nutrition, Boston, USA, samt på Lunds Universitet i Sverige.

Redaktionen afsluttet: 09.02.2012