Skip to main content

Værd at vide som kursusleder

Information

Som kursusleder for en kandidat i Pædagogikum, kan der være mange ting, man skal holde styr på. På denne side har vi forsøgt at samle de mest relevante informationer, som er vigtige at kende til. Se også gerne vores side "Kandidatforløb" for flere informationer. 

Pædagogikumforløb
Et pædagogikumforløb kan være meget forskelligt fra kandidat til kandidat, men nedenfor ser du en fordeling af et forløb for en ordinær kandidat.  Har du en kandidat, der er på særligt forløb eller som har merit, vil fordelingen af moduler være anderledes, og dette er derfor kun et eksempel på, hvordan et forløb kan se ud. 

En ordinær kandidat gennemføre følgende moduler:

  • At være lærer (LÆR)
  • At være lærer i fag (LIF)
  • At være lærer i praksis I-IV (LIP)
  • At være lærer på de gymnasiale uddannelser (LPG)
  • At være lærer i samfundet (LIS)
  • Den afsluttende prøve

Hvis du gerne vil læse noget mere beskrivende om modulerne, kan du læse studieordningen. Her kan du også læse mere om selve uddannelsen.

I vores kalender her på hjemmesiden kan du tjekke de mere præcise datoer for hvornår, de enkelte moduler afholdes. Din kandidat vil få adgang til Microsoft Teams, som er den undervisningsplatform der bruges på Teoretisk Pædagogikum. I Teams kan kandidaten se, hvilket hold, kandidaten er tilmeldt ud fra navnet på hvert enkelt team. I kalenderen kan du se den præcise dato for, hvornår kandidaten skal afsted.

Efterår

August

September-december

Oktober

September-december

December

At være lærer

At være lærer

i fag A

At være lærer i praksis 1

At være lærer

i fag B

At være lærer i praksis 2

3 dage

3 dage

1 dag

3 dage

1 dag

Regional

National

Lokal

National

Lokal

 

Forår

Januar-februar

Marts

Marts-april

April-maj

Maj-juni

At være lærer på de gymnasiale uddannelser

At være lærer i praksis 3

At være lærer i praksis

At være lærer i samfundet

Eksamen

3 dage

1 dag

½ dag

3 dage

Opgaveaflevering

National

Lokal

Virtuel

1 dag virtuelt

2 dage regionalt

 

På internatmodulerne har vi sørget for både kost og logi. Kandidaten skal dog selv huske at informere kursusstederne ved særlige kostbehov eller allergier.

Sygdom i forbindelse med Teoretisk Pædagogikum
Hvis din kandidat skulle blive syg i forbindelse med et modul på Teoretisk Pædagogikum, skal du som kursusleder skrive til paedagogikum@sdu.dk og sygemelde kandidaten. Er der tale om længerevarende sygdom, finder vi en løsning på kandidatens pædagogikumforløb sammen. 

Merit
Er din kandidat tildelt merit for dele af Teoretisk Pædagogikum, er det jeres ansvar som skole på baggrund af den indhentede faglig vurdering fra Uddannelseschefen at informere Pædagogikumsekretariatet om hvilke dele af Teoretisk Pædagogikum, der er tildelt merit for. Du kan læse mere om merit under Praktisk Information.

Det Fagdidaktiske projekt
Du kan læse vores FAQ omkring det fagdidaktiske projekt og få svar på mange af dine spørgsmål her

Praktisk Pædagogikum
Alle spørgsmål omkring Praktisk Pædagogikum skal stiles til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Se evt. mere information på denne side

Nyhedsbreve
Som kursusleder kan du modtage målrettet information, der vedrører Teoretisk Pædagogikum. Du kan abonnere på vores nyhedsbreve og læse tidligere udsendte nyhedsbreve her.  

Spørgsmål?
Hvis du mangler svar på et spørgsmål, er du velkommen til at skrive til Pædagogikumsekretariatet på paedagogikum@sdu.dk.

Sidst opdateret: 01.01.2023