Skip to main content

Teoretisk pædagogikum for musikskolelærere

Teoretisk Pædagogikum for musikskolelærere er et nyt uddannelsesforløb for musikskolelærere, der underviser på musikskolen (MS), i folkeskolen (FS) og på dagtilbudsområdet (DT). Forløbet kører for første gang i skoleåret 2022-23.

Uddannelsens formål er at kvalificere musikskolelærere til at undersøge og anvende forskelligartede undervisningsformer ud fra en pædagogisk kvalificeret vurdering af, hvad der bedst understøtter børnenes og elevernes musikalske udvikling i forskellige sammenhænge. God musikundervisning kræver musikfaglig viden og viden om didaktik og pædagogik. I dette uddannelsesforløb omsættes forskningsbaseret viden og teori til redskaber, der er anvendelig i din dagligdag som musiklærer. Undervejs i uddannelsen afprøves og udvikles din viden i praksis.

Uddannelsens mål er, at du bliver en dygtigere musiklærer, der har styrket sine undervisningskompetencer fra at kunne varetage undervisning og undervisningsforløb til at kunne reflektere og tænke musikundervisning af børn og unge på ny. Målet er, at du gennem uddannelsen bliver mere præcis og tydelig i din undervisning og i dit sprog til at planlægge, evaluere og udvikle undervisning sammen med andre lærere og samarbejdspartnere og i forskellige sammenhænge.

Læs en artikel fra Fagbladet Musikskolen hvor Anne Bang-Larsen fortæller om den nye uddannelse.

 

Tilmelding

Klik her

Brochure

Download her

Institut for Medier, Design, Læring og Erkendelse

  • Universitetsparken 1
  • Kolding - DK-6000
  • Telefon: +45 6550 1575

Sidst opdateret: 28.11.2022