Skip to main content
DA / EN

Mere ansvarsbevidst innovation i industrien

MCI er med i udvikling af en Best Practice model, der skal få industrivirksomheder til at handle mere ansvarsbevidst.

Mads Clausen Instituttet er for nylig kommet i selskab med en række europæiske universiteter og organisationer indenfor innovation. Sammen skal de arbejde mod at øge private virksomheders ansvarsbevidsthed overfor samfundet, når der drives forskning, udvikling, produktion og innovation.

EU bakker op

Samarbejdet, der blev skudt i gang i begyndelsen af februar i Bruxelles, bakkes op af EU med midler fra unionens Syvende Rammeprogram (RP7), der er øremærket til at skabe og fastholde arbejdspladser samt øge medlemslandenes konkurrenceevne. Projektet, der har fået navnet Responsible-Industry, har fået tildelt godt og vel 11 mio. kr.  Partnerne skal udarbejde en Exemplar Implementation Plan of Responsible Research and Innovation (RRI) for at demontrere, hvordan industrien kan samarbejde produktivt med øvrige aktører i samfundet. For at opnå det vil Responsible-Industrystå spidsen for interaktive diskussioner mellem førende indudstipartnere, etablerede RRI-eksperter, relevante politiske rådgivere og diverse organisationer for at køre udviklings- og innovationsprocessen på baggrund af RRI-principperne.

For at få størt muligt udbytte på områder, hvor behovet er størst, vil implementationsplanen fokuserer på de store samfundsudfordringer inden for sundhed, demografiske forandringer og velfærd. Mere specifikt vil projektet lægge vægt på den rolle, forskning og innovation i informations- og kommunikationsteknokolgien kan spille i denne udfordring.

MCI skal udvælge vigtig information

I første omgang skal projektet udarbejde en model for ansvarlig forskning og innovation i industrien. Dernæst vil en lang række virksomheder og stakeholders blive involveret i projektet. MCI vil bidrage med den akademiske indsats for at nedfælde, analysere og ensrette virksomhedernes og stakeholdernes observationer ind i passende RRI-modeller i idustrien, der så kan genraliseres til andre sektorer. Professor Alexander Brem fra MCI og en Ph.D.-studerende skal arbejde på projektet.

Når projektet er afsluttet i 2017, vil Responsible-Industry-modellen kunne anvendes frit af alle interesserede virksomheder i Europa.

For yderligere information, besøg projektets hjemmeside http://www.responsible-industry.eu/activities eller kontakt professor Alexander Brem, Mads Clausen Instituttet, Syddansk Universitet, 6550 9246, brem@mci.sdu.dk.

 

Projektet Responsible-Industry koodineres af professor Bernd Stahl fra De Monfort University, Leicester (Storbritannien). Øvrige partnere er Karlsruher Institut für Technologie (Tyskland), UCLan Cyprus Limited (Cypern), Fundación TECNALIA Research & Innovation (Spanien), Universiteit Twente (Holland), Associazione Italiana per la Ricerca Industriale - AIRI (Italien), Syddansk Universitet (Danmark), Euclid Network (Storbritannien) og Teknologian Tutkimuskeskus VTT (Finland).

Redaktionen afsluttet: 26.05.2014