Skip to main content
DA / EN

Professor Sergey I. Bozhevolnyi vinder prestigefuld pris

Sergey I. Bozhevolnyi kan føje endnu en fornem pris til hans allerede imponerende samling af akademiske hædersbevisninger. Han er blevet tildelt EUROPEAN PHYSICAL SOCIETY's prestigefulde EPS-QEOD-pris.

Der kun var udgivet en håndfuld artikler om Nano Optik, da Sergey I. Bozhevolnyi kastede sig ind i forskningsfeltet i slutningen af 1990’erne. I dag udgives der over 5.000 om året, og en stor del af disse leder tilbage til Sergey I. Bozhevolnyi, hvorfor han er at finde på Clarivate list of highly-cited researchers, som den eneste fysiker fra Skandinavien.

Som en sand pioner indenfor Plasmonik og Nano Optik er han blevet tildelt EUROPEAN PHYSICAL SOCIETY's prestigefulde EPS-QEOD-pris for sin forskning.

“At blive nomineret til den denne prestigefulde pris af fagfæller og så ovenikøbet blive udvalgt af komiteen til at modtage prisen er en stor glæde og ære,” siger Sergey I. Bozhevolnyi.

Professoren tilføjer, at alle European Physical Societys priser er yderst prestigefulde simpelthen fordi, at antallet af fremragende fysikere i Europa langt overstiger antallet af priser.

Professor Sergey I. Bozhevolnyi modtager prisen for sit arbejde med “surface-plasmon polaritons and the developments of plasmonic metasurfaces”.

Læs mere om ’Manden der gør det umulige muligt’ her.

Redaktionen afsluttet: 19.04.2021