Skip to main content

Hackathon 2018: SDU- og EASV-studerende gav værdifuld inspiration til LINAK

En Hackathon er en intens arbejdslejr, hvor der nørdes intenst med kreative problemløsninger. I weekenden arbejde 32 studerende fra SDU Sønderborg og Erhvervsakademi SydVest hårdt og vedvarende på at finde løsninger i forbindelse med nye teknologier og digitalisering til fremtidens hjem. Vindergruppen blev honoreret med en check fra LINAK på 10.000 kroner.

- I kunne have været ude og drikke øl og danse eller siddet derhjemme og slappe af. I stedet har i brugt 48 timer på at samarbejde med medstuderende som I ikke kendte i forvejen og på den måde bruge jeres kompetencer. Det I har præsenteret for os, har i sandhed været imponerende.

Sådan lød ordene fra Vice CEO for LINAK, Thomas J. Morrison, da han søndag skulle overrække en check på 10.000 kroner til et hold af studerende, som i løbet af to døgn havde frembragt deres innovative og yderst kreative bud på, hvordan LINAK i fremtiden kan forene ’Internet of Things’ (IoT) og de produkter som virksomheden leverer til kontorer og andre professionelle arbejdspladser, f.eks. sygehuse og hospitaler.

- I er kommet op med ideer, som vi selv har berørt perifært, men også ideer som vi aldrig har tænkt på i vores vildeste fantasi. Det skal i have stor ros for. Nogle af dem er realistiske, andre vidner om stor kreativitet, og så er der dem som vi reelt set ville kunne implementere med det samme, fortsatte Vice CEO for LINAK, Thomas J. Morrison.

Forud for prisoverrækkelsen var gået 48 timer, hvor SDU Sønderborg og Erhvervsakademi SydVest reelt set var blevet vendt på hovedet. De studerende havde slæbt madrasser, dyner og puder med på Alsion, så de kunne slå lejr og fokusere 100 procent på de opgaver som LINAK havde stillet dem. Søvn var dog ikke, hvad de studerende fik mest af. Fordelt på otte hold arbejdede de i døgndrift på at skabe innovative LINAK-løsninger til fremtidens forbruger.

Vinderne blev et hold bestående af Adam Horvarth, Dario Simunovic, Martin Rümmelein og Irvine T. Nyandowe. Deltagerne på holdet afspejlede ikke blot det internationale miljø på SDU ved at komme fra henholdsvis Ungarn, Kroatien, Tyskland og Namibia, men satte også en stor, tyk streg under, at forskellighed kan være en styrke.

- Vi er alle på forskellige master-uddannelser, hvilket vi formåede at udnytte til fulde. Samtidig lærte vi meget om, hvordan man arbejder bedst sammen, f.eks. hvornår det er bedst at sidde sammen i en gruppe og hvornår det er bedst at fordele opgaverne og fokusere på dem hver især, fortæller Martin Rümmelein.

Hackathon 2018 havde ikke blot til mål at løse konkrete problemstillinger for LINAK, men også facilitere rammer, så de unge studerende kunne lære noget nyt om emner, som optager dem meget.

Vinderholdet præsenterede en løsning, som ville gøre fremtidens seng til kommandocentral for husets elektricitet om natten, et koncept, vakte stor begejstring hos dommerpanelet. Og hvordan vil de unge så fejre prisen på 10.000 kroner fra LINAK Foundation?

- Uha, det har lidt lange udsigter. Vi har eksamen i morgen (mandag red.) og tirsdag har vi ansøgninger, som skal udfyldes, lyder det fra travle Martin Rümmelein.

HACKATHON 2018 var den første af sin slags, men med den store succes in mente, så er det planen, at det skal blive en årligt tilbagevendende event. Erhvervskonsulent for SDU, Frederik Gottlieb, udtaler, at der er tale om et koncept som universitetet ønsker at udbyde til virksomheder og studerende for at skabe endnu mere innovation og samarbejde i regionen.

 

 

 

 

 

 
Redaktionen afsluttet: 31.10.2018