Skip to main content

Forårsreception: - Vi er trådt ind i De Gyldne 20’ere

De store linjer for fremtiden blev trukket op ved årets forårsreception for Campus Sønderborg, hvor der på trods af et decimeret fremmøde som følge af coronavirus-foranstaltninger var stor positivitet at spore.

Der blev budt på både tilbageblik på det forgangne år og visioner for fremtiden, da årets forårsreception blev afviklet fredag d. 6. 3. 2020.
Professor Horst-Günter Rubahn kunne på vegne af Det Tekniske Fakultet fortælle om stor ekspansion på fakultet, som nu tæller hele ni centre og sektioner – det seneste skud på stammen er Center for Industriel Mekanik, men også centrene for Industriel Elektronik, Quantum Mathematics, Photonics Engineering og Global Sustainable Production er nye skelsættende tiltag på SDU. 

Herefter tog prodekan for Forskning og professor ved Institut for Statskundskab, Sten Rynning, ordet og fortalte om visionerne for samfundsvidenskab, inden lektor Jonathan Brewer fra Institut for Biokemi og Molekylær Biologi fortalte om SDU Imaging. 

Leder af Mads Clausen Instituttet (MCI), Horst-Günter Rubahn, sluttede af med at fortælle om, at MCI er trådt ind i et spændende årti, som han med et glimt i øjet, døbte De Gyldne 20’ere med slet skjult reference til det forrige århundrede, hvor man i 1920’erne oplevede ikke blot en stærkt økonomisk, intellektuel og industriel opblomstring, men også en storhedstid inden for videnskaben, hvilket bl.a. udmøntede sig i tildelingen af Nobel Prisen i fysik til Albert Einstein. 

De Gyldne 20’ere skal for Mads Clausen Instituttet blandt andet udmønte sig i udviklingen af nye, pålidelige komponenter på basis af smarte materialer og kompakte effektelektronik-produkter uden tab af energi. 

”Kort sagt, så skal vi imødekomme de udfordringer, som den morderne verden byder på. Vi ønsker at etablere flere fyrtårne inden for R&D, udbygge vort samarbejde med industrien, tiltrække flere studerende og sidst, men ikke mindst skabe det bedst mulige arbejdsmiljø for vore ansatte,” sluttede institutleder Horst-Günter Rubahn. 

 
Redaktionen afsluttet: 06.03.2020