Nano Scanner

Unik nano-scanner til Ortopædkirurgisk Forskningslaboratorium

Den første nano-scanner i Nordeuropa er på vej til Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital. Via en bevilling på knap tre millioner kroner til Professor Søren Overgaard, Ortopædkirurgisk Forskningsenhed, Odense Universitetshospital/Syddansk Universitet, fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, er det blevet muligt at erhverve sig det unikke apparatur.

Nano-scanneren vil være den anden producerede af sin art i verden. Den vil gøre det muligt at undersøge knogler på mikrostrukturelt niveau svarende til hundredetusinde del af 1 mm. Den vil i fremtiden være med til at afdække udviklingen af slidgigt, osteoporose og risiko for brud samt knogleheling. Med scanneren vil Ortopædkirurgisk Forskningsenhed, Odense Universitetshospital/Syddansk Universitet med de understøttende afdelinger, være førende inden for undersøgelse af mikroarkitektur i knogler og led på verdensplan.