Gigtforeningens studenterpris

Bevillinger fra Gigtforeningens studenterpris foråret 2012 på kr. 10.000

Stud.med. Jens Palm fik prisen for en undersøgelse, hvor han ser nærmere på behandlingen af yngre voksne, der har følger efter hoftedysplasi eller hoftesygdommen Calvé-Legg-Perthes, der især rammer drengebørn: ”Periacetabular osteotomi ved behandling af yngre voksne med følger efter Mb Calvé-Legg Perthes”.
Vejledere: Professor Søren Overgaard og overlæge, klinisk lektor Ole Ovesen

Stud.med. Thøger Vigenberg Møller modtog prisen for en analyse af, hvordan medicinstudiet kan ruste de studerende bedre til at foretage undersøgelser af og afdække sygdomme i bevægeapparatet – den næsthyppigste årsag til at folk søger læge: ”Objektiv undersøgelse af overekstremiteten – en dokumenteret beskrivelse i ord og billeder.
Vejledere: Overlæge, klinisk lektor Anne Voss, Reumatologisk afdeling og Professor Søren Overgaard

Stud.med. Christoffer Skovkjær Jensen modtog prisen for en undersøgelse af slidgigt hos mennesker med en bagudvendt hofteskål – noget man særligt diagnosticerer hos kvinder i alderen 15-35 år: ”Correlation between conventional radiographs and computed tomography in acetabular retroversion.
Vejledere Søren Overgaard og overlæge, klinisk lektor Trine Torfing, Billeddiagnostisk afdeling.