Skip to main content

Endags REDCap kursus

Beskrivelse:

REDCap er et brugervenligt og browserbaseret program designet til at opbygge skemaer, CRFer og surveys til inddatering af kliniske forskningsdata. Det kan være alt fra små projekter med få deltagere til store projekter med potentielt mange samarbejdspartnere. Udbredelsen af REDCap er i meget stor vækst, og OPEN har installeret en REDCap server til forskningsprojekter i Region Syddanmark, som kan anvendes til projekter tilknyttet OPEN.

Tid og sted:

Kurset afholdes løbende, se kommende kursusdatoer og tilmeld dig via Plan2Learnhttps://rsd.plan2learn.dk/KursusValg.aspx?id=32140 

Der serveres lidt chokolade om eftermiddagen, men ingen frokost (Vi holder 30 minutters frokostpause)

Målgruppe:

Kurset henvender sig til personer der er involveret i klinisk forskning i Region Syddanmark og er involveret i design, opbygning og håndtering af skemaer og indsamlinger af forskningsdata. Dette kursus er ikke målrettet ph.d. studerende og der gives ikke umiddelbart ECTS points for deltagelse. Kurset er primært målrettet andre forskningsaktive læger, projektsygeplejersker og lignende. 

Personer involveret i klinisk forskning i Region Syddanmark eller Klinisk Institut, SDU har fortrinsret, dog kan eksterne personer, mod betaling, deltage, hvis der er ledige pladser.

Krav:

Alle deltagere skal medbringe egen bærbar computer med browser af nyere dato installeret. Husk strømforsyning!

Formål:

Dette endags kursus vil give deltageren en solid introduktion til kernefunktionaliteterne i REDCap, med fokus på opbygning af skemaer til dataindsamling. Derudover vil vi berøre nogle af de mere avancerede muligheder i REDCap, således at deltageren får et overblik over hvad man ellers kan bruge REDCap til. Vi vil komme omkring følgende punkter.

  • Kort om OPEN
  • Overblik over navigation i REDCap
  • Opbygning af dataindsamlingsskema. Felttyper og validering af felttyper
  • Indtastning af data i REDCap
  • Forgreningslogik og beregnede felter
  • Longitudinale projekter
  • Brug af REDCap til online spørgeskemaer
  • Demonstration af kalender og skemalægning, randomisering, data eksport og data kommentering

Kurset bliver lige dele forelæsning og praktisk arbejde. Alle tilmeldte vil inden kursustart blive oprettet som brugere på OPENs REDCap undervisningsserver og modtager i den forbindelse oplysninger omkring login pr. mail.

Pris:

Interne personer (Region Syddanmark eller Klinisk Institut, SDU): Gratis deltagelse.

Eksterne personer: 1200 kr. Oplys venligst faktureringsoplysninger ved tilmelding.

Tilmelding:

Tilmelding kan ske via Plan2Learn .

Tilmeldingsfrist:

2 dage inden kursusstart.

Spørgsmål:

Ved spørgsmål venligst kontakt:

Anders Kristian Haakonsson
Anders.Kristian.Haakonsson@rsyd.dk 

Sidst opdateret: 01.04.2019