Skip to main content

Studerende modtager Scolarship fra Novo Nordisk

For andet år i træk modtager studerende fra Forskningsenheden for Klinisk Mikrobiologi Novo Nordisk Scholarship

Én studerende fra forskningsenheden modtog sidste år Novo Scholarship og to nye studerende har i år modtaget det prestigefyldte legat fra Novo Nordisk Fonden. Legaterne blev overrakt ved en seance d. 22. januar 2014 hos Novo Nordisk, Bagsværd, af uddannelsesminister Morten Østergård.

De tre studerende er Biomedicinstuderende Rasmus Grønnemose som modtog legatet sidste år og biologistuderende Kirstine Lindhardt Madsen samt biomedicinstuderende Nadia Maria Davidsen, som netop har modtaget legatet. Rasmus beskæftiger sig i sit speciale med bakteriel biofilmdannelse på katetermaterialer og været med i udviklingen af et nyt lovende materiale som kan forhindre biofilmvækst. Kirstine og Nadia arbejder med intracellulære infektioner af hhv. uropatogen E. coli og S. aureus, som er vigtige i forbindelse med recidiverende urinvejsinfektioner og endokardit (hjerteklapbetændelse).

Projekterne udføres helt eller delvist hos forskningsenheden, under vejledning af postdoc Thomas Emil Andersen.

Legatet består af en månedlig økonomisk støtte på 7000 kr. i projektet løbetid, samt en række Novo Nordisk-støttede muligheder for at udbrede viden om projektet samt deltagelse i karrierreudviklingsprogrammer. Der er i år uddelt 39 legater, heraf 5 til SDU-studerende .

Eksterne links:

http://fivu.dk/aktuelt/nyheder/2014/talentfulde-specialestuderende-modtager-legater

Redaktionen afsluttet: 27.01.2014