Skip to main content

Nyt fra ITI

 • 10.11.2023

  Sensory quality and consumer perception of fruit-based beverages processed by high pressure

  Den 28. november forsvarer Qiushuang Song fra IDE sektionen sin ph.d.-afhandling med titlen "Sensory quality and consumer perception of fruit-based beverages processed by high pressure". Forsvaret starter kl. 09, og foregår i Lokale Ellehammer.

 • 25.10.2023

  Byggeriet har brug for nye løsninger

  Christian Koch har i mere end 20 år arbejdet med udvikling af byggeriet. Nu er han startet som sektionsleder på Civil and Architectural Engineering på Syddansk Universitet. Mød ham her.

 • 20.06.2023

  AI vil forme fremtidens opfindelser

  Når det kommer til innovation, opfindelser og produktudvikling, vil introduktionen af kunstig intelligens revolutionere fremtidens innovation i samme grad, som PC’en ændrede vores hverdag. Men skal vi juble over de nye innovationsmuligheder eller bekymre os? Det har vi spurgt professor Alf Rehn om.

 • 25.05.2023

  AI som din nye chef? Kunstig intelligens er klar til at overtage ledelsesmæssige opgaver

  Når vi snakker om kunstig intelligens, så har vi på underfundig vis antaget, at det primært vil erstatte lavt kvalificeret arbejde, men AI kan også klare ledelsesmæssige opgaver. Det viser forskning fra professor Ari Alf Mikael Rehn fra Syddansk Universitet.

 • 23.05.2023

  Forbud mod deponering af vindmøllevinger kan fremme genanvendelse

  Hidtil har det været en mulighed at sende kasserede vindmøllevinger til deponering. Men deponering er ikke en holdbar løsning - og desuden uønsket i henhold til EU’s affaldsdirektiv. Nye lovende metoder til genanvendelse af vindmøllevinger er testet med succes i laboratorierne og er klar til opskalering, men de kræver volumen og stabile forsyningskæder.

 • 15.05.2023

  Horst-Günter Rubahn og Alf Rehn optaget i Akademiet for de Tekniske Videnskaber

  Professor og institutleder Horst-Günter Rubahn og professor Alf Rehn er netop optaget som medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskaber sammen med 38 andre, der er udpeget på grund af deres stærke faglighed og resultater.

 • 05.01.2023

  SDU-professor forbedrer vilkårene for syersker i Bangladesh

  Bangladesh er en af verdens største systuer, og millioner af mennesker er afhængige af et job i landets beklædningsindustri. Men på en del fabrikker er arbejdsmiljøet notorisk dårligt. Nu står branchen imidlertid over for en mulig omvæltning til gavn for både arbejdere og arbejdsgivere, og det skyldes ikke mindst SDU-professor Peter Hasles forskning.

 • 09.11.2022

  Fra klimaangst til klimahandling: Debat om fremtidens materialekredsløb på Designmuseum Danmark

  Vi skal væk fra køb-og-smid-væk-kulturen og have mere fokus på genbrug og genanvendelse. Og hvordan vi kommer derhen, kan du høre mere om, når nogle af landets førende forskere diskuterer vigtige spørgsmål om klima, cirkulær økonomi og design i forbindelse med udstillingen ’The Future Is Present’ på Designmuseum Danmark.

 • 05.10.2022

  Medarbejdere leger sig til bedre skibslast: Nyt spil skal fremme bæredygtig shipping

  Simulering har længe været en integreret del af uddannelsesforløb inden for skibsfart, når det kommer til navigering, samt håndtering af motor og sikkerhedsspørgsmål, men sjovt nok er det sjældent blevet brugt inden for logistik og økonomi, selvom metoden er yderst succesfuld. Det laver forskere fra SDU nu om på. Sektionsleder Niels Rytter og videnskabelig assistent Nicolai Emil Hinge har udviklet et spil til at træne digital, effektiv og bæredygtig shipping.

 • 30.08.2022

  SDU med i partnerskab: 106 millioner skal sikre genbrug af plast og tekstil

  Syddansk Universitet spiller en vigtig rolle i et nyt missionsdrevet partnerskab, som med en bevilling på 106,5 millioner fra Innovationsfonden skal sikre cirkulær økonomi for plastik og tekstil i Danmark frem mod 2050.

 • 08.08.2022

  Stor maritim satsning på SDU

  Med en bevilling på 14 mio. kr. fra A/S Dampskibsselskabet Orient’s Fond i ryggen søsætter Syddansk Universitet nu en ambitiøs tværfaglig satsning inden for maritim forskning, innovation og uddannelse.

 • 04.08.2022

  Alexander Brem fortsætter som adjungeret professor i Innovation and Entrepreneurship

  Tilknytningen som adjungeret professor ved Institut for Teknologi og Innovation i sektionen Technology Entrepreneurship and Innovation (TEI), hvor Alexander Brem allerede har haft stor indflydelse, konsoliderer det tætte samarbejde mellem Syddansk Universitet og Universität Stuttgart

 • 27.05.2022

  SEASONED projekt - Advances in food sensory analysis of novel foods

  Formålet med projektet er at etabllere et internationalt netværk af førende universiteter og entre indenfor feltet Food Sensory Analysis, med fokus på design af fremtidens fødevarer med sunde og bæredygtige egenskaber som kan være med til at adressere globale udfordringer i forbindelse med fødevaresektoren (Green Deal, UN SDGs).

 • 09.03.2022

  SDU, AAU og Teknologisk Institut inviterer til temadag om ”Rekonfigurerbar produktion i virksomheder”

  SDU, Aalborg Universitet og Teknologisk Institut og afholder temadag i Sønderborg d. 14. marts kl. 9.00-14.00, hvor virksomheder er velkomne til at møde op for at høre om rekonfigurerbar produktion – og der er masser af værdifuld viden at hente, fortæller tidligere deltager.

 • 03.03.2022

  Danmarks første masteruddannelse i arbejdsmiljøledelse ser dagens lys

  Modsat vores nordiske naboer har Danmark hidtil ikke kunnet tilbyde en akademisk uddannelse i arbejdsmiljø. SDU går nu forrest og tilbyder som det første universitet i Danmark en masteruddannelse i arbejdsmiljøledelse.

 • 20.12.2021

  Blandt verdens mest citerede: SDU-forsker får Carlsberg-millioner til nyt projekt

  32-årige Devika Kannan er allerede på listen over de mest citerede forskere i verden - nu har SDU-lektoren fået fem millioner kroner til at forske i sammenhængen mellem kvindelige iværksættere og grøn økonomi.

 • 17.11.2021

  Sergey Bozhevolnyi, Kannan Govindan og Devika Kannan er blandt verdens mest citerede forskere

  Det Tekniske Fakultet er stolt af at annoncere, at tre af vore forskere er på årets ’Highly Cited Researchers 2021’-liste fra Clarivate.

 • 27.08.2021

  SDU-studerende vil dyrke salat i fem etager

  Fire studerende fra tre forskellige ingeniør-uddannelser på SDU vil dyrke grøn salat vertikalt i startup-firmaet Hydrovertic. De er blandt de mange studerende, som har fået eget cvr-nummer.

 • 07.05.2021

  Corona-lockdown får især kvinder til at trøstespise

  Under første corona-nedlukning spiste hver tredje af os flere søde sager og skyllede det ned med rigelige mængder af sodavand og alkohol, viser undersøgelse fra Syddansk Universitet. Det mærkelige er, at italienere og spaniere, som oplevede hårdere nedlukninger, spiste sundere.

 • 08.04.2021

  Thomas Clauß bliver adjungeret professor ved ITI

  At anlægge et Business Model perspektiv hjælper med til teoretisk at forklare et praktisk fænomen men har på samme tid stor indvirken på etablering ved opstart og virksomhedsomstilling. Vi glæder os til sammen med Thomas at have mulighed for at implementere Management Knowledge i vores teknologi-innovations projekter.

 • 25.03.2021

  Om fem år styrer algoritmer virksomheders investeringer

  Om få år er algoritmer med til at afgøre hvilke produkter, der udvikles. Derfor er det hamrende vigtigt, at vi nu diskuterer algoritmers gennemsigtighed og beslutningsgrundlag, pointerer professor i innovation, Alf Rehn fra SDU.

 • 23.03.2021

  SDU-studerende hjælper Danfoss med udvikling af VR App til oplæring

  I et projekt med Danfoss Drives har studerende fra Engineering, Innovation & Business undersøgt mulighederne for at udvikle en Virtual Reality-app til oplæring af medarbejdere. Danfoss Drives er så begejstret for dette, at de har valgt at gå videre med projektet.

 • 01.03.2021

  Solceller skal designes til bæredygtighed

  Tungmetallet bly og stærk polymer bruges i solceller, men grønne teknologier bør designes til genanvendelse, påpeger forsker i innovation. Organiske solceller er et godt eksempel på en helt ny generation af grøn teknologi, hvor bæredygtighed er tænkt ind fra begyndelsen.

 • 21.12.2020

  RoRoGreen projekt vil gøre dansk shipping grønnere

  SDU deltager i nyt innovations projekt, der skal spare danske shippingfirmaer mange tusind tons CO2 og hundrede millioner kroner årligt med en innovativ, digital løsning til optimering af havne operationer og stuvning af skibe

 • 19.11.2020

  Clarivate pris går til ITI forsker

  Professor Kannan Govindan er blevet tildelt titlen 'Highly Cited Resarcher in the field of Engineering'

 • 12.11.2020

  Inspirationsprisen 2020 går til ITI-dimittender

  En god idé om at udvikle et bæredygtige hygiejnebind har resulteret i, at tre studerende, hvoraf to ITI-dimittender, har modtaget Inspirationsprisen 2020

 • 09.11.2020

  SDU er blevet virksomhedsmedlem af Ingeniører Uden Grænser

  SDU og Ingeniører Uden Grænser har i længere tid haft et tæt samarbejde, som nu bliver endnu tættere, da SDU er blevet virksomhedsmedlem af Ingeniører Uden Grænser

 • 08.10.2020

  Er hjemmearbejde godt eller skidt?

  Corona-epidemiens opblomstring gør, at mange medarbejdere igen sidder hjemme ved spisebordet og arbejder. Vi har stillet Peter Hasle, professor i bæredygtig produktion fra Institut for Teknologi og Innovation, fire spørgsmål om hjemmearbejde.

 • 01.10.2020

  Medarbejderinddragelse skal sikre færre nedslidte

  Hjælpemidler er nødvendige, hvis social- og sundhedshjælperen og mureren skal holde til at gå på arbejde, når de er fyldt 70. Men alt for mange hjælpemidler ender med at samle støv.

 • 28.08.2020

  Cobotterne kommer – og bringer arbejdsglæde med sig

  En ny generation af robotter – de såkaldte cobots, - som kan arbejde tæt sammen med mennesker, er på vej. Der er et kæmpe potentiale i robotteknologi, og flere og flere virksomheder tager den nye generation af samarbejde robotter til sig. Det viser en undersøgelse foretaget af Teknologisk Institut i samarbejde med Aarhus Universitet og Syddansk Universitet

 • 16.07.2020

  Ny innovationsform er vokset ud af coronakrisen

  Whisky og gin fra Nyborg Destilleri bliver til håndsprit, Grundfos producerer 100.000 visirer, og fibermaterialer bliver til ansigtsmasker i stedet for bleer. Forskere fra Syddansk Universitet har undersøgt danske virksomheders omlægning til værnemidler under coronakrisen, og de har opdaget en helt ny innovationsform.

 • 14.07.2020

  Tre nye forskningsstillinger ved Institut for Teknologi og Innovation

  I juni 2020 modtog sektionerne SDU-Civil and Architectural Engineering og SDU-Mechanical Engineering bevillinger fra Innovationsfonden og Realdania

 • 17.06.2020

  Chips med mindre salt smager lige så godt

  Fornøjelsen ved at spise chips forringes ikke ved at skære markant i saltindholdet. Chips smager lige så godt, når de indeholder 30 procent mindre salt. Det overraskende resultat er forskere på Syddansk Universitet nået frem til ved at teste 200 unges chips-smag.

 • 11.03.2020

  H.O.R.T.U.S. XL suger CO2 ud af luften

  Kunstinstallationen er verdens første 3D-printede bioreaktor. Den er skabt af SDU CREATE-gruppen med en teknologi, der måske kan være med til at løse de store klimaudfordringer.

 • 27.02.2020

  Studerende udvikler bæredygtige bind af planter

  Tre studerende var trætte af, at de ikke at kunne finde bæredygtige hygiejnebind. De har derfor udviklet et af plantefibre, som suger ligeså godt som konventionelle bind. Nu jagter de patent og investorer til deres opfindelse.

 • 22.01.2020

  Invitation til indvielse af SDU Global Sustainable Production

  Som led i SDU’s bæredygtighedsstrategi har universitetet etableret en ny sektion; SDU Global Sustainable Production. I spidsen står professor Jan Vang og professor Peter Hasle. Kom og bliv klogere på den nyeste forskning i bæredygtig produktion, hør om samarbejdsmulighederne og hvordan du og din virksomhed kommer fra viden til handling: Onsdag 26. februar 2020 SDU i Odense. Tilmelding på tilmelding@iti.sdu.dk - se detaljer nedenfor

 • 21.01.2020

  Ny civilbachelor- og kandidatuddannelse i bygningsteknik

  Vi lever i en verden, hvor globalisering, digitalisering og den teknologiske udvikling galopperer afsted, samtidig med, at vi er nødsaget til at forholde os til klima- og miljømæssige udfordringer, som presser os fra flere sider. Med den nye civilbachelor og kandidatuddannelse i bygningsteknik kommer SDU ikke blot på omgangshøjde med de stadigt accelererende forandringer, men ruster samtidig ingeniørerne til fremtidens udfordringer.

 • 03.01.2020

  SDU-professorer, Peter Hasle og Jan Vang, modtager millionbevillinger fra Danida Fellowship Centre

  Den nyetablerede Global Sustainable Production-sektion ved SDU er kommet forrygende fra start; de to professorer, Peter Hasle og Jan Vang, har således begge modtaget bevillinger på fem millioner til forskningsprojekter i henholdsvis Bangladesh og Myanmar. Begge projekter relaterer sig stærkt til SDU’s arbejde med FN’s verdensmål.

 • 27.12.2019

  Jagter kur mod sydamerikansk sovesyge

  Ægteparret ingeniør Mads Høi Rasmussen og læge Signe Høi Rasmussen rejser sammen med deres børn til Bolivia for at komme nærmere den gådefulde og dødelige sygdom, sydamerikansk sovesyge.

 • 20.12.2019

  Ingeniører skal tænke cirkulært

  Syddansk Universitet går helt nye veje for at uddanne ingeniører i bæredygtig tankegang, hvor materialer som tekstil, plastik og vindmøllevinger genbruges i nye produkter.

 • 01.12.2019

  Ingeniørstuderende udfordret af spørgelystne 2. klasser

  Bevæbnet med skarpe spørgsmål, nysgerrighed og julepynt, besøgte 2. B fra Holluf Pile skole SDU. På en formiddag fik eleverne både udfordret ingeniørstuderende, afprøvet prototyper, 3D-printet, spist æbleskiver…og meget mere!

 • 26.11.2019

  Storbyer skal forberede sig på vand og varme

  SDU er ved at opbygge en forskningsgruppe, der undersøger, hvordan byer kan håndtere både årsagerne og virkningerne af klimaforandringer i et bæredygtigt perspektiv.

 • 30.10.2019

  SDU Eagles til verdensmesterskab

  Droneholdet har udviklet en bæredygtig drone, som kan transportere varer og er 30 procent mere energieffektiv. Nu står holdet i finalen ved University Startup World Cup.

 • 08.10.2019

  SDU-iværksætter vinder tysk klimapris

  Iværksætter Kristian Grove Poulsen og hans virksomhed Timbernest har vundet en tysk klimapris. Vippemøblet er produceret af dansk træ, og virksomheden tænker cirkulær økonomi ind i produktflowet

 • 18.09.2019

  3D-printet beton skal redde klimaet

  Forsker Roberto Naboni fortæller i dette indslag hvordan og hvorfor man 3D-printer bæredygtigt beton

 • 21.06.2019

  Ph.d.-forsvar om Alkali-Kisel reaktion i betonplader

  Søren Gustenhoff Hansen fra SDU Civil and Architectural Engineering forsvarer onsdag d. 3. juli sin Ph.d.-afhandling: “Influence of Alkali-Silica Reaction on the Shear Capacity of Reinforced Concrete Slabs Without Shear Reinforcement”

 • 18.06.2019

  Alle led i kæden skal være bæredygtige

  Mange virksomheder frygter, at der er dyrt at udvikle en grøn profil. Men nu er forskere ved at udvikle en værktøjskasse, der især kan hjælpe mindre virksomheder

 • 11.06.2019

  Ingeniører adopterer skoleklasse

  Som den første uddannelsesinstitution i Danmark, har Institut for Teknologi og Innovation på SDU, adopteret en hel 1. klasse fra en folkeskole. Det betyder at ingeniører, børn og lærere flere gange om året skal mødes til såkaldte læringsbesøg på SDU. Læringsbesøgene og samarbejdet fortsætter lige indtil børnene går ud af 9. klasse

 • 11.06.2019

  Sustainable Procurement in Supply Chain Focusing on Danish Context

  I juni 2019 forsvarede Devika Kannan fra SDU Engineering Operations Management sin ph.d.-afhandling med denne titel, hvori hun fokusere på at udvikle et toolkit som kan bane vejen for at implementere Sustainable Procurement (SP) i den private sektor i Danmark.

 • 22.05.2019

  Ph.d.-studerende modtager stipendiat til prestigefyldt universitet

  Karsten Krautwald Vesterholm, Institut for Teknologi og Innovation, har modtaget et stipendiat fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse til et gæsteophold på Massachusetts Institute of Technology (MIT).

 • 13.05.2019

  Kannan Govindan modtager Forskerpris

  Fyens Stiftstidende Forskerpris gives i 2019 til professor Kannan Govindan for at udvikle en matematisk model, der kan hjælpe produktionsvirksomheder til at blive mere bæredygtige.

 • 07.05.2019

  Støvsugere og køleskabe kan ikke repareres

  Det er næsten umuligt at reparere elektroniske produkter, hvis de går i stykker. Forskere tog på genbrugspladsen og forsøgte at skille støvsugere ad, men lim og bittesmå skruer gjorde det umuligt. Tudetosset, mener ekspert i produktion og vedligeholdelse og håber, at kommende EU-regler vil ændre brug-og-smid-væk-kulturen.

 • 22.02.2019

  CREATE Group announces the completion of the world ́s first 3D Printed bio - reactor featuring at the Centre Pompidou in Paris

  The CREATE Group from the University of Southern Denmark and WASP Hub Denmark announces the completion of HORTUS_XL | Astaxanthin.g, the world´s first 3D Printed bio-reactor, developed in a research partnership with ecoLogicStudio and the Synthetic Landscape Lab at Innsbruck University. The work is featured in the exhibition “Le Fabrique du Vivant” at the Centre Pompidou in Paris from 20 February to 15 April 2019.

 • 09.11.2018

  SDU repræsenteret ved Building Green i København

  SDU Civil and Architectural Engineering var i år repræsenteret ved Building Green messen i København d. 31/10 og 1/11, af lektor Martin Winther-Gaasvig, adjunkt Diane Bastien samt to studerende fra 7. Semester på Bygningsteknik, Sofie Ballinger Plum og Pernille Egebjerg Rasmussen.

 • 23.04.2018

  Inauguration Lectures

  In the tension field of Innovation, Design and Sustainability, synergy will be generated between the two new professors Alf Mikael Rehn and Mikkel K. Kragh and their field of research. This synergy is the fundamental basis of this double-Inauguration.

 • 04.04.2018

  Unge iværksættere satser på sensorer til beton

  Virksomheden Sensohive har fundet sin niche. Sensorer til betonindustrien. Tre ingeniørstuderende fra Det Tekniske Fakultet, som for tre år siden startede egen virksomhed, har nu en global teknologikoncern i ryggen og travlt med at skrive jobopslag.

 • 28.02.2018

  Samarbejde med ingeniør giver kæbekirurg nye ideer

  Kæbekirurg Kasper Stokbro er begejstret for at have opdaget materialelaboratoriet på Det Tekniske Fakultet. Samarbejdet med ingeniører har udstyret ham med nye værktøjer og ideer. TEK vil meget gerne have mange forskellige faggrupper til at bruge laboratorierne.

 • 18.12.2017

  Stor pris til ingeniørstuderende

  Selvom diplomingeniørerne Jesper Holm Bjernemose og Anders Skytte Hansen er ved at lægge sidste hånd på deres kandidatspeciale ved civilingeniøruddannelsen i konstruktionsteknik på SDU, var det et par glade og stolte modtagere der havde valgt at tage en dag ud af kalenderen for at blive hædret med den præstigefyldte M-pris (Maskiningeniørernes Initiativfonds pris) ved et arrangement i Ingeniørhuset i København.

 • 30.06.2017

  Finsk vildskab til det Tekniske Fakultet

  En af verdens førende innovations-tænkere – professor Alf Rehn – er blevet ansat på Syddansk Universitets Tekniske Fakultet. Dermed er der lagt i kakkelovnen til en helt ny måde at tænke innovation og kreativitet på. Og det kommer ikke til at gå stille af sig, lover fakultetets dekan, som står i spidsen for SDU’s ingeniørvidenskabelige aktiviteter.

 • 20.04.2017

  Professor skal opbygge et international forskningsmiljø for fremtidens byggeri på SDU

  Bygninger skal performe i indeklima og fysiske rammer, men designet skal også være til at bygge. Det er en professor, som både har design og bæredygtighed på hjertet, som nu skal stå i spidsen for SDU Civil and Architectural Engineering.

 • 01.12.2016

  Michael E.Goodsite bliver ny prodekan for forskning på TEK

  Michael Evan Goodsite er blevet headhuntet til en nyoprettet stilling som prodekan for forskning. Samtidig bliver han konstitueret institutleder for ITI.

 • 09.03.2016

  Kan forudsige hvor mange år skibet holder

  I takt med at vi bygger større, vokser risikoen for uventede kollaps. Forskere på Syddansk Universitet er kommet et skridt nærmere at beregne, hvor mange år en konstruktion holder.

 • 26.01.2016

  Institutleder Michael Goodsite får nyt job

  Michael Goodsite bliver ny koncerndirektør for Regional Udvikling i Region Syddanmark.

 • 18.11.2015

  Prestigefuld international maritim pris til Marie Lützen

  Lektor Marie Lützen fra Syddansk Universitet har modtaget CEMT Award-prisen 2015. Prisen får hun for sit store arbejde med at forny uddannelsen af skibsingeniører i Danmark.

 • 13.11.2014

  Entrepreneurial Afternoon

  PDI-uddannelsen og IDEA Entrepreneurship invitererede opstartsvirksomheder og studerende til netværksevent

 • 13.06.2014

  Forskning i svingninger af vindmølletårne

  Vindforskningsgruppen på ITI laver vindtunnelforsøg i USA med studerende fra Konstruktionsteknik

 • 15.05.2014

  Stor bevilling til forskning i ”Vind i Bymiljøer” på ITI

  Energi Fyns Udviklingsfond støtter nyt forskningsprojekt med 419.580 kr.

 • 15.05.2014

  Støtte til laserstråleudstyr

  Center for Nano Optik har modtaget 25.000 kr. fra Siemensfonden

 • 26.09.2013

  Best Paper Award til lektor Erik Skov Madsen

  International konference om Global Manufacturing hædrer ITI-forsker

 • 17.09.2013

  Studerende vælger Odense på grund af PDI

  Hør P4-indslag med tre nye PDI-bachelorstuderende

 • 05.03.2013

  Første spadestik til ny TEK-bygning

  Flere ITI- bygningsingeniører arbejder på byggepladsen til det nye lavenergi Fakultetsbyggeri

 • 05.03.2013

  Åbent Hus 2013 tiltrak spirende ingeniørstuderende

  Ekstrabus måtte køre de mange nysgerrige til rundvisning på TEK

 • 01.03.2013

  Ph.d. inden for operation af specialskibe i offshore-områder

  Rune Græsdal Zilcken er ny Ph.d.-studerende ved ITI

 • 18.02.2013

  DEMO24 tilbyder 24 produktideer inden for velfærd

  Jens Chr. Jensen (ITI) og Marc Roar Hintze står bag 3 af disse produktideer til ældre, som den 27. februar skal matches med virksomheder og iværksættere

 • 02.01.2013

  Peder Thusgaard Ruhoff træder tilbage som institutleder på ITI

  Peder træder tilbage som institutleder men er fortsat ansat på ITI

 • 28.11.2012

  Nyt måleudstyr kan afsløre træthed i skibs- og vindmøllekonstruktioner

  Lektor Anders Brandt (ITI) modtager over 500.000 kr. fra INTERREG4A til køb af måleinstrument og sensorer for vibrationsmålinger til brug ved modalanalyser

 • 21.11.2012

  Nyt beslutningsstøttesystem: Skibes energiforbrug og emissionsudledning

  SDU og DTU har i samarbejde skabt en verdensnyhed med støtte fra Den Danske Maritime Fond

 • 26.10.2012

  Nano-optics Group er med i stor EU-bevilling

  Professor Dr. Sergey I. Bozhevolnyis gruppe modtager 1,4 mio. kr. til udvikling af optiske teknologier til næste generation af supercomputere

 • 03.10.2012

  Stor bevilling fra FNU til Nano-optik

  Sergey Bozhevolnyi modtager over 2 mio. kr. fra Det Frie Forskningsråd Natur og Univers (FNU)

 • 10.08.2012

  Hvem er nutidens unge - Pædagogisk Forum på ITI

  Temadag om hvordan vi kan tilrettelægge undervisning, som rammer de studerende i dag?

 • 29.06.2012

  Ph.d.-studerende rejser til San Fransisco

  Jesper Legaard Jensen tager tre måneder til San Fransisco på miljøskifte

 • 28.06.2012

  Fondsmidler til metaldeponeringsudstyr på ITI

  Thomas B. Thriges Fond donerer 100.000 kr. til forskerne Ole Albrektsen og René Lynge Eriksen

 • 15.06.2012

  Rejsestipendium til Ph.d.-studerende på ITI

  Foundation Idella giver Ph.d.-studerende 20.000 kr. konferencedeltagelse

 • 07.06.2012

  Bjarne Chr. Jensen skal undervise stort dansk firma i Indien

  Nyoversættelsen af Building Calculations skal uddanne indiske ingeniører i danske byggeprincipper

 • 04.06.2012

  Bent T. Bonnerup er afgået ved døden

  Det er med stor sorg, at vi i dag har modtaget meddelelsen om, at Ingeniør Bent T. Bonnerup er død

 • 26.04.2012

  Ny forkortet udgave af Eurocode 2 - Betonkonstruktioner

  Ingeniørdocent lic. techn. Bjarne Chr. Jensen har begået endnu en bog...

 • 24.04.2012

  ITI på Forskningens Døgn

  Igen i år deltog flere fra ITI i ”Danmarks Videnskabsfestival”...

 • 15.03.2012

  Hybridgriberen i Aftenshowet

  Se Hybridgriberen på DR og Youtube her...

 • 08.03.2012

  Åbent Hus med TEK-rundvisning

  Masser af spirende ingeniørstuderende lagde vejen forbi Campus og TEK til Åbent Hus i weekenden

 • 01.03.2012

  Tæm Strømmen

  Hvordan udnytter vi vedvarende energi i fremtidens el-net? Fyens Stiftstidende har spurgt Morten Nymand.

 • 03.02.2012

  ITI-forsker bag kommende grøn skraldebil

  Morten Nymand forsker i teknologien til en ny elektrisk skraldebil med mindre forurening og støj

 • 30.01.2012

  Lektor Anders Brandt giver pre-konferencekursus i USA

  Signalanalysemetoder inden for støj- og vibrationsanalyse og strukturdynamik er på programmet...

 • 01.01.0001

  Its21 konference

  Conference on interdisciplinary teamwork skills for the 21st century