Ny formand for Dansk Selskab for Folkesundhed: Maja Bertram

Maja Bertram, Forskningsenheden for Sundhedsfremme er blevet valgt som ny formand for Dansk Selskab for Folkesundhed

Forskningsenheden for Sundhedsfremme på Syddansk Universitet leverer ny formand til Dansk Selskab for Folkesundhed

Tirsdag den 27. september 2016 blev forsker Maja Bertram, fra Syddansk Universitet valgt som ny formand for Dansk Selskab for Folkesundhed. Det skete på Selskabets generalforsamling, som blev afholdt i forbindelse med den årlige konference ”Folkesundhedsdagene” på Nyborg Strand.

Maja Bertram er den første kvinde og også den første kandidat i Folkesundhedsvidenskab, som sætter sig for bordenden i selskabet, der indtil nu har været besat af mandlige læger.

Til dagligt arbejder Maja Bertram som forsker hos Forskningsenheden for Sundhedsfremme på Syddansk Universitet i Esbjerg. Her forsker hun i sundhedspolitik med fokus på evidensanvendelse og tværsektorielt samarbejde og underviser på Folkesundhedsvidenskab. Hun har været en af de centrale figurer i det netop afsluttede EU-projekt REPOPA.

Dansk Selskab for Folkesundhed arbejder for at fremme befolkningens sundhed, forebygge sygdom, begrænse konsekvenserne af sygdom og mindske sundhedsforskellene mellem forskellige grupperinger i samfundet. Selskabet er lige nu i fuld gang med at udvikle et folkesundhedsbarometer med fokus på fx slutspil for rygning i Danmark og at fremme mental sundhed.

På billedet nedenfor ses Maja Bertram sammen med den afgående formand Torben Jørgensen, ledende overlæge, professor, dr.med., Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, Region Hovedstaden.

Maja Betram sammen med Torben Jørgensen

Kontaktinformationer:

Maja Bertram:  mobil: 25300435, e-mail: mbertram@health.sdu.dk, http://findresearcher.sdu.dk:8080/portal/en/person/malarsen

Dansk selskab for Folkesundheds hjemmeside: http://www.danskselskabforfolkesundhed.dk

Redaktionen afsluttet: 29.09.2016