Temadag om rådgivining om alternativ behandling til kræftpatienter

Kræftens Bekæmpelse, Center for tværvidenskabelige evalueringsstudier af komplementær og alternativ behandling og Videnscenter for Rehabilitering og Palliation inviterer til en temadag om rådgivning om alternativ behandling til kræftpatienter. Arrangementet finder sted den 22. januar 2018 kl. 13 - 16 på Syddansk Universitet.

Mange kræftpatienter supplerer den onkologiske behandling med forskellige former for alternativ behandling. Hidtil har de været overladt til selv at finde vej på det alternative marked. Men nu har en forskergruppe gennemført et projekt med dialog og rådgivning om alternativ behandling til kræftpatienter på onkologiske afdelinger i Herlev, Odense og Vejle. Projektet er støttet af Sundhedsstyrelsen.

På temadagen vil forskere, patienter og behandlere fortælle om projektet og deres erfaringer med dialog om alternativ behandling til mennesker med kræft på onkologiske afdelinger. Derudover vil perspektiver for fremtiden blive diskuteret i workshops.

Formålet er at sætte fokus på mulighederne for at imødekomme kræftpatienters ønske om at kunne tale med læger og sygeplejersker om fordele og ulemper ved at supplere hospitalsbehandlingen med alternativ behandling.

Projektet er gennemført i samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse; Center for tværvidenskabelige evalueringsstudier af komplementær og alternativ Behandling (CCESCAM) ved Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU; og Videncenter for Rehabilitering og Palliation (REHPA), SDU og OUH.

Se hele programmet her.

Deltagelse på temadagen er gratis og åben for alle, men deltagelse skal registreres inden d. 15. januar 2018 på http://webpay.sdu.dk/system/kab/