Tiltrædelsesseminar

Tiltrædelsesseminar - Klinisk professor Uffe bødtger - 14.10.2021

Skånsom, kompetent og patientvenlig udredning af mulig kræft i lunge eller lungehinde

Dato og tid:

Torsdag d. 14. oktober 2021 fra kl. 14.00

Sted:

Auditoriet
Psykiatrisygehuset Slagelse
Fælledvej 6, 4200 Slagelse

I anledning af Uffe Bødtgers tiltrædelse som klinisk professor i lungemedicin ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU og Lungemedicinsk Forskningsenhed, Lungemedicinsk Afd. M1, Næstved, inviterer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet hermed til tiltrædelsesseminar med følgende program:

14.00 - 14.05: Introduktion og velkomst

Uffe Holmskov, Konstitueret dekan, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet

14.05 - 14.45: "Individualiseret udredning i en kræftpakke-tid: fra kommunikation til biopsier"

Uffe Bødtger, Klinisk professor og overlæge i lungemedicin, Ph.d., Lungemedicinsk Afd. M1, Næstved-Slagelse-Ringsted sygehuse (NSR) Næstved og Lungemedicinsk Forskningsenhed, Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU

14.45 - 15.05: "Avanceret billeddiagnostik: fra røntgen til isotop-scanninger"

Malene Fischer, Clinical Senior Lecturer and Honorary Consultant, dr.med., PhD, School of Biomedical Engineering and Imaging Sciences KCL, St Thomas' Hospital, London, UK (oplægget er på engelsk)

15.05 - 15.25: "Ultralyd i diagnostik og kontrol af lungemedicinske sygdomme"

Christian B. Laursen, Klinisk professor og overlæge i lungemedicin, Ph.d., Lungemedicinsk Afdeling, OUH og Lungemedicinsk Forskningsenhed, Klinisk Institut, SDU

15.25 - 15.45: "Kompetenceudvikling af invasive færdigheder: fra patient til simulation og tilbage igen"

Paul Frost Clementsen, Forskningslektor og overlæge i lungemedicin, dr.med., Medicinsk afdeling, SUH Roskilde, Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation, RH, og KU.

15.45 - 16.00: Diskussion og afslutning

Efter seminaret er der reception ved Rygcenter Syddanmark i Middelfart. Alle interesserede er velkomne.

Tilmeld dig venligst arrangementet her senest d. 7. oktober 2021 og tilkendegiv venligst, om du også ønsker at deltage i den efterfølgende reception.

For yderligere information og/eller spørgsmål kontakt venligst lungemedicinsk forskningskoordinator Katja Elise Hansen.

Uffe Holmskov
Konstitueret dekan (fra 1. august 2021)

Kørselsvejledning

Obs: I tilfælde af eventuelle ændringer i pandemisituationen skulle forhindre gennemførelsen af tiltrædelsesseminaret som planlagt, forbeholder Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet sig retten til at ændre begivenhedens format til virtuel afvikling via Cisco Webex- eller Zoom-møde, og loginoplysninger sendes til alle registrerede deltagere.

Redaktionen afsluttet: 12.07.2021