Skip to main content

SDU opruster på forskning i elitefodbold

Den internationalt anerkendte fodboldforsker George Nassis er nu adjungeret professor på Institut for Idræt og Biomekanik ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

George Nassis er 55 år, ph.d. i Sports Science og fra Athen i Grækenland. Han har et stort internationalt forskningsnetværk og en værdsat formidlingsevne på engelsk både skriftligt og mundtlig.

George Nassis har publiceret 70 videnskabelige artikler, heraf mere end halvdelen i løbet af de seneste 4 år, har over 3000 citationer og et H-index på 25.

 

I en årrække har han været forskningsleder af Aspetar forskningscenter i Qatar og er nu tilbage i Grækenland med tilknytning til to universiteter i henholdsvis Athen i Grækenland og Shanghai i Kina.

Central figur i fodbold- og idrætsforskningen

I Shanghai er George Nassis for nylig blevet tilknyttet som gæsteprofessor hos Shanghai University of Sport. Han har deltaget i over 100 fodboldkonferencer i et stort antal lande på fem kontinenter. Med en række nylige systematiske reviews, metaanalyser, editorials og opinion papers har han etableret sig som en central figur i fodbold- og idrætsforskningen.

- George Nassis er forsknings- og formidlingsmæssigt meget oplagt for IOB, og i særdeleshed for enheden Sport og Sundhed, idet han næsten udelukkende arbejder som fodboldforsker - overvejende inden for senior- og ungdomselite, fortæller institutleder Jørgen Povlsen.

Forskningsfeltet spænder fra trænings- og kampbelastning i elitefodbold, brugen af høj-intense træningsmetoder i elitefodbold, restitution i elitefodbold i relation til f.eks. kampbelastning ved gentagne kampe, søvn, væsketab i varme omgivelser etc, skadesbehandling og skadesforebyggelse i elitefodbold, samt samarbejde mellem eksperter i elitefodboldmiljøer.

Forsker, formidler og underviser

George Nassis har i de seneste år vist, at han dygtigt indgår i forskningssamarbejder og formidlingssamarbejder, og at han både fungerer som underviser på master- og phd niveau, som foredragsholder og kursusafvikler.

George Nassis har også vist stor ekspertise indenfor systematiske reviews og metaanalyser indenfor fodboldforskningen, og vil også kunne bidrage til afholdelse af konsensusseminarer indenfor elitefodbold, hvilket er en del af planerne omkring instituttets Sport og Sundhed forskningsgruppe.

Ved et tidligere besøg på Institut for Idræt og Biomekanik fremlagde George Nassis en relevant og innovativ forskningsplan for de næste 5 år med stor fokus på fodboldspecifik- såvel som samfundsmæssig impact.

George Nassis har også bidraget til flere nylige editorials i nogle af de bedste idrætsmedicinske tidsskrifter såsom British Journal of Sports Medicine med impact factor 11,5.

Redaktionen afsluttet: 27.11.2019