Skip to main content
DA / EN

SDU opruster fodboldforskningen

Nyansættelser styrker forskning i både elite- og breddefodbold

På billedet (fra venstre mod højre): lektor Morten Randers, professor Peter Krustrup og lektor Magni Mohr

 

 

Institut for Idræt og Biomekanik ved SDU har styrket institutionens i forvejen solide forskning i fodbold. Forstærkningerne gavner forskning inden for både bredde- og elitefodbold.

Det er således lykkedes SDU at tilknytte lektor Magni Mohr, som har stor erfaring med fodbold og fodboldrelateret forskning. Magni Mohr har været projektleder på en række interventionsstudier for børn og unge, og han har ligeledes arbejdet intenst med præstationsoptimering hos elitefodboldspillere. Det har han gjort som forsker, hvor han har publiceret et stort antal artikler indenfor området. Men han har også været ansat som performanceanalytiker hos bl.a. Chelsea FC, hvor han blandt andre arbejdede sammen med den italienske træner Carlo Ancelotti.

SDU har desuden ansat Morten Randers i et etårigt lektorat. Morten Randers har forsket i organisationsformens betydning for sundhedsaspekterne af fodbold og andre boldspil i forskellige målgrupper. Han har desuden erfaringer fra flere danske superligaklubber, hvor han har været ansat som fysisk træner. Morten Randers bidrager til universitetets samarbejde med DBU og er her en meget anvendt og kompetent underviser og foredragsholder på fælles kurser.

”Jeg ser det som et skulderklap, at vi kan tiltrække så stærke forskningsprofiler. SDU har fodbold som et strategisk satsningsområde, og vi ansatte i september 2016 professor Peter Krustrup til at løfte området. Det er glædeligt, at den praksisnære forskning i tæt samarbejde med eksterne samarbejdspartnere nu får denne saltvandsindsprøjtning,” siger Institutleder Jørgen Povlsen fra Institut for Idræt og Biomekanik.

 

Yderligere to ansættelser

SDU har desuden ansat Malte Nejst Larsen som studieadjunkt. Malte Nejst Larsen skrev phd om effekterne af intens skolebaseret motion, det såkaldte FIT FIRST koncept, og spiller en nøglerolle i koordinering og udførelse af projektet ’11 for Health’ med sundhedsundervisning på fodboldbanen for 30.000 danske skolebørn, som lige nu udføres i samarbejde med DBU og med støtte fra Nordea-fonden.

Endelig har SDU tilknyttet ph.d. Thomas Rostgaard Andersen som ekstern lektor. Han har siden 2006 været fysisk træner i flere danske superliga-klubber og er til daglig performance manager i Randers FC. Han har en stærk forskningsbaggrund, hvor han har forsket i bl.a. tilpasning af fodboldtræning til specifikke målgrupper som f.eks. ældre mænd og mænd med type 2-diabetes. Han har desuden forsket i præstationsparametre hos eliteatleter med særligt fokus på fodboldspillere.

Med de nye ansættelser har professor Peter Krustrups forskningsenhed ”Sport and Health Sciences” fået tilført ekstra kræfter, og Peter Krustrup ser derfor frem til de nye gode muligheder for samarbejde, som ansættelserne giver:

”Jeg er meget glad for og stolt over at kunne byde Magni Mohr, Morten Randers og Thomas Rostgaard Andersen velkommen i gruppen, og for at Malte Nejst Larsen er blevet ansat som studieadjunkt. Vi havde i forvejen et stærkt hold og nu har vi et virkeligt Dream Team”, siger Peter Krustrup og forsætter:

”Vores forskningsgruppe har nu den allerstørste ekspertise indenfor tracking, testning og træning af eliteidrætsudøvere, motionister og patienter, og det giver store perspektiver både rent forskningsmæssigt og når det gælder konceptudvikling, formidling og implementering. Det vil give gode muligheder for en styrket indsats og et udbytterigt samarbejde indenfor både bredde- og elitefodbold.”

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Forskningsleder, professor Peter Krustrup, tlf: 2116 1530, mail: pkrustrup@health.sdu.dk

Institutleder Jørgen Povlsen, tlf: 6011 3451, mail: jpovlsen@@health.sdu.dk

Redaktionen afsluttet: 05.02.2018