Skip to main content

Endnu en internationalt anerkendt fodboldprofessor til SDU

Magni Mohr (45) er udnævnt til professor i tracking, træning og testning i elitefodbold ved Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet (SDU).

Magni Mohr, der er født og bor på Færøerne, er en internationalt anerkendt forsker i arbejdsfysiologi med flere end 100 videnskabelige artikler bag sig. Han er en af verdens førende fodboldforskere og bliver således endnu en kapacitet, der kommer til at drive udviklingen af forskningen i elitefodbold ved SDU.

Magni Mohr forsker primært i muskeltræthed under intenst intervalarbejde, samt fysiologiske krav, testning og træning i elitefodbold og lignende holdidrætsgrene. Han forsker også i et bredere perspektiv de sundhedsfremmende effekter af fodboldtræning og andre intense intervalidrætsgrene.

Magni Mohr har en ph.d. i Human Fysiologi fra Københavns Universitet, hvor han var tilknyttet i en årrække frem til 2011, hvor han blev ansat på Exeter University i det sydlige England som Senior Research Fellow. Han flyttede i 2014 til Færøerne, hvor han tiltrådte som lektor på Færøernes Universitet, hvor han siden 2016 har været leder for forskningscentret, Centre of Health Science, samt dekan for det Sundhedsvidenskabelige Fakultet siden 2017.

Træner i serie A, Premiere League og La Liga

Magni Mohr har ligeledes været formand for Det Færøske Folkesundhedsråd siden 2016. Han har også været ansat som gæsteforsker på Gøteborgs Universitet siden 2013. Han har arbejdet som videoanalytiker, videnskabelig konsulent og fysisk træner for flere store internationale fodboldhold i eksempelvis den italienske Serie A, engelske Premier League og spanske La Liga. I øjeblikket er Magni fysisk træner og performance director for Camerouns A-landshold i fodbold, som for tiden forsøger at kvalificere sig til African Cup of Nations, som svarer til vores EM i fordbold.

Magni Mohr har skrevet adskillige bøger om fysiologi og fysisk træning, hvor nogle anvendes på træneruddannelser i fodbold i flere lande, også uden for Europa. Han har ligeledes været FIFA-instruktør siden 2002 og underviser i fysisk træning for Pro-licence-fodboldtrænere rundt om i verden.

Magni Mohr voksede op i den lille færøske by, Vágur, med et indbyggertal på 1500 mennesker lokaliseret på Færøernes sydligste ø, Suðuroy. Han spillede som barn og ung fodbold i den lokale boldklub, VB, hvor han nåede omkring 100 kampe i den bedste færøske liga. Magni spiller motionsfodbold regelmæssigt og deltager i masterturneringer. Han er desuden aktiv i adventure-idræt som havsvømning, klatring og bjergbestigning.

Redaktionen afsluttet: 01.03.2019