Skip to main content

Professor Peter Krustrup indstillet til Kulturministerens Idrætspris 2018

Med indstillingen er Peter Krustrup kommet i fornemt selskab. Blandt de nominerede finder man blandt andre Caroline Wozniacki, tennislegenden Torben Ulrich og organisationerne bag Royal Run, VM i Ishockey og VM i Sejlsport.

Peter Krustrup er professsor ved Institut for Idræt og Biomekanik og leder af instituttets forskningsenhed for Sport og Sundhed.

 

- Jeg er meget stolt på instituttets vegne over, at vores dynamiske fodboldprofessor er indstillet til denne flotte pris sammen med så prominente navne og projekter, siger institutleder Jørgen Povlsen.

 

Kulturministeriets Forskningsudvalg har brugt følgende begrundelse for indstillingen: 

”Peter Krustrups forskningsfelt er sport og sundhed, og han har gennem det seneste årti vist en enestående evne til at forske i idræt, til at udvikle evidensbaserede motionskoncepter og til at bidrage til storskalaudrulning af disse i samarbejde med idrættens og civilsamfundets aktører. Han har sideløbende med sin forskning givet uvurderlige bidrag til nationale og internationale debatter om folkesundhed.” 

 

De evidensbaserede motionskoncepter tæller Fodbold Fitness, Håndbold Fitness og skolekoncepterne 11 for Health og FIT FIRST med 10 idrætsgrene, og bidrager betydeligt til såvel ”Bevæg Dig for Livet”-visionen og ”Åben Skole”. Fodbold Fitness er udrullet i 400 fodboldklubber i alle landets kommuner, inkl. Fodbold Fitness After Breast Cancer (ABC), FC Prostata og Fodbold for Hjertet, og mere end 15.000 10-12 årige børn på 450 skoler har haft glæde af det innovative trænings- og sundhedskoncept ”11 for Health”. 

 

Disse stærke danske motionskoncepter er udrullet i tæt samarbejde mellem Peter Krustrup og hans forskerkolleger, idrætsorganisationer, patientforeningen og fonde, især DIF, DGI, DBU, DHF, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Nordea-fonden og Trygfonden, og er pt afprøvet i mere end 20 lande. 

 

Peter Krustrup er for tredje gang indstillet til Kulturministeriets Idrætspris. I 2018 er han indstillet af Kulturministeriets Forskningsudvalgt, mens han i 2013 blev indstillet af Danmarks Idræts Forbund (DIF) og i 2008 blev han indstillet af DIF og Kulturministeriets Udvalg for Idrætsforskning.

 

Læs mere om prisen og de andre nominerede her.

 

Kulturministerens Idrætspris uddeles mandag den 10. december.

 

Redaktionen afsluttet: 23.11.2018