Skip to main content
DA / EN

Institut for Idræt og Biomekanik fejrer 50-års jubilæum med en uges intensivt konferenceprogram

Det bliver med en perlerække af arrangementer, at Institut for Idræt og Biomekanik 23.-27. august fejrer sit 50-års jubilæum. Programmet understreger instituttets mangfoldige engagement i samfundsrelevante forskningsområder.

Se mere om jubilæumsarrangementerne her.


Herunder kan du læse kort om de enkelte aktiviteter.

Idræt, kultur og samfund

Jubilæumsugen indleder med en todageskonference med fokus på den humanistiske og samfundsvidenskabelig idrætsforskning. På konferencen vil en række af Danmarks fremtrædende idrætsforskere bidrage med præsentationer, der sætter idræt og idrætsbegrebet ind i en større samfundsmæssig kontekst.

Konferencen ”Idræt, kultur og samfund” løber af stablen mandag og tirsdag 23.-24. august i Odense, og er arrangeret i et samarbejde mellem instituttets humanistiske og samfundsvidenskabelige forskningsenheder.

Sunde muskler og led

Konferencen ”Exercise is medicine for muscle and joint health – moving with the past into the future” sætter fokus på, hvorledes fysisk aktivitet i stigende grad anerkendes som led i forebyggelse og behandling af muskelskeletale dysfunktioner, smerte og funktionsnedsættelse. Konferencen vil, gennem nedslag i væsentlige milepæle for forskningen, tage en pejling på, hvor området kommer fra og hvor det bevæger sig hen.

Konferencen, der arrangeres af instituttets Center for Sundhed i Muskler og Led mandag d. 23. august, vil primært blive afholdt online af hensyn til det internationale publikum.

Børn, fysisk aktivitet og sundhed

Børns fysisk aktivitet og sundhed har været et stærkt forskningsområde på instituttet i flere årtier. Forskningsområdet bliver I jubilæumsugen taget under kærlig behandling med konferencen ” Children’s physical activity and health - a research area more crucial than ever!”. Konferencen sætter bl.a. fokus på den forskning, der danner grundlag for sundhedsmyndighedernes anbefaling om børns fysisk aktivitet. Konference giver desuden en række eksempler på vellykkede, forskningsbaserede koncepter udviklet af nogle af instituttets medarbejdere.

Konferencen arrangeres af instituttets forskningscenter Research in Childhood Health (RICH) i samarbejde med flere af instituttets forskningsenheder og foregår onsdag d. 25. august.

Innovation i højsædet

”Nordic Sports Innovation Summit” tager pulsen på innovation og entreprenørskab i sportsindustrien. Arrangementet byder på en række inspirerende oplæg og en udstilling, hvor innovative virksomheder præsenterer deres nyeste produkter. Der vil desuden blive afholdt en konkurrence, hvor studerende dyster om at have den mest potente forretningsidé.

Nordic Sports Innovation Summit finder sted torsdag d. 26. august, og er arrangeret af instituttets forskere i samarbejde med Sports Lab Copenhagen.

Reception og boglancering

På jubilæumsugens sidste dag afholdes selve jubilæumsarrangementet, hvor der vil være taler og oplæg fra nogle af instituttets markante medarbejdere samt nærmeste samarbejdspartnere. I forbindelse med arrangementet lanceres bogen ”Fra legemsøvelser til Idræt og Biomekanik. 50 år med kroppen i bevægelse”, der er skrevet i anledningen af jubilæet.

Arrangementet foregår fredag d. 27. august, og afsluttes med en reception for instituttets ansatte og tidligere medarbejdere - samt inviterede samarbejdspartnere.

Afsluttes med en stor alumnefest

Jubilæumsugen afsluttes med en stor alumnefest i Odense Congress Center.

Læs mere om festen her.


Læs mere om jubilæumsarrangementerne her.
Redaktionen afsluttet: 03.06.2021