Skip to main content

SDU undersøger det gode liv i Faaborg-Midtfyn

I samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune er SDU’s Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund gået i gang med at undersøge borgernes tilfredshed med livet.

Faaborg-Midtfyn Kommune foretager årligt en spørgeskemaundersøgelse blandt cirka 1500 borgere for at finde ud af, hvor tilfredse de er med livet. Formålet er at kunne skabe endnu bedre service til borgerne og bedre rammer for kommunens udvikling, siger borgmester Hans Stavnsager (S).

 

I 2018 var 77 procent af indbyggerne i Faaborg-Midtfyn Kommune meget tilfredse med livet ifølge rapporten ”Det gode liv i Faaborg-Midtfyn Kommune 2018”. I 2030 skal det tal være 80 procent, lyder ét af to erklærede mål i kommunens udviklingsstrategi.

 

SDU som ny partner

I 2018 og 2019 blev spørgeskemaundersøgelsen lavet sammen med Region Syddanmark, men i år laves den i samarbejde med Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC) fra Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, som har stor erfaring med denne type undersøgelser:

- På CISC beskæftiger vi os blandt andet med analyser af danskernes deltagelse i civilsamfundet, og vi har gennem årene samarbejdet med en række kommuner om analyser af borgernes selvvurderede livskvalitet. Netop de ting er i fokus i denne undersøgelse af det gode liv i Faaborg-Midtfyn. Derfor er vi rigtig glade for at stå for undersøgelsen og for på den måde at bidrage til viden, som på sigt kan være med til at gøre en forskel for kommunens borgere, siger Bjarne Ibsen, professor ved CISC.

 

Vigtigt udviklingsmål for kommunen

- Det er bestemt ikke tilfældigt, at vi i kommunalbestyrelsen har valgt at fokusere på det gode liv i vores udviklingsmål. Vi ser det som kommunens vigtigste opgave, at vi bidrager til, at alle borgere kan leve lige netop dét liv, de ønsker. Og for at vi løbende kan tilpasse kommunens indsatser og skabe de bedste rammer og den bedst mulige service for borgerne, så har vi brug for den viden, som vi får fra den årlige spørgeskemaundersøgelse om det gode liv i Faaborg-Midtfyn.

 
Undersøgelsen om det gode liv i Faaborg-Midtfyn laves ved hjælp af telefoninterviews blandt tilfældigt udvalgte borgere, som bliver ringet op mellem 13. maj og 1. juni.

Læs mere om undersøgelsen her


Kontakt

Bjarne Ibsen, professor
CISC - Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund
Institut for Idræt og Biomekanik
Syddansk Universitet
Tlf. 27 28 99 04

Hans Stavnsager, borgmester
Faaborg-Midtfyn Kommune
Tlf. 72 53 17 14

Redaktionen afsluttet: 18.05.2020