Skip to main content

EliteForsk-rejsestipendie til Behnam Liaghat

Ph.d.-studerende Behnam Liaghat fra IOB’s forskningsenhed for Muskuloskeletal Funktion og Fysioterapi (FoF) modtager EliteForsk-rejsestipendie fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Stipendiet er på 200.000 kr. og gives til særligt talentfulde ph.d.-studerende til at gennemføre længerevarende studieophold ved stærke internationale forskningsmiljøer. I år er der 20 modtagere af stipendiet.

I sit ph.d.-projekt undersøger Behnam Liaghat effekten af hård styrketræning til patienter med hypermobile led og skulderbesvær.

- Jeg er beæret over at modtage et Elite-Forsk-rejsestipendium, som giver mig mulighed at udbygge et spirende fællesskab og samarbejde med andre internationale forskningsenheder med ekspertise inden for hypermobile led, siger Behnam Liaghat.

Stipendiet skal bruges til ophold i England og Belgien

 

- Mit primære studieophold er planlagt til at være i England, hvor der er dedikerede centre for patienter med hypermobile led og Ehlers-Danlos’ syndrom – med udgangspunkt i et tæt samarbejde med professor Shea Palmer i Bristol. Derudover ønsker jeg at bruge midlerne til konferencedeltagelse og besøg på universiteter i Belgien, hvor der er stærke miljøer inden for skulderforskning, fortæller han.

På grund af de gældende covid-19-restriktioner overækkes rejsestipendierne først den 10. august ved et arrangement i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Læs en præsentation af Behnam og hans forskning hos Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Foto: Lars Skaaning

Redaktionen afsluttet: 06.05.2021