Skip to main content

Tina Dalager

Adjunkt

Webside: https://portal.findresearcher.sdu.dk/da/persons/tdalager

Jeg er ansat som adjunkt i fysisk aktivitet og sundhed i arbejdslivet, ved institut for idræt og biomekanik, syddansk Universitet.

Jeg er uddannet cand.scient. i Idræt og Sundhed i 2013, Syddansk Universitet. I 2019 fik jeg min ph.d.-grad fra det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet med titlen: Muskelskeletbesvær blandt kirurger der opererer indenfor minimal invasiv kirurgi.

Jeg forsker primært i arbejdseksponering samt sundhedsfremmende tiltag forankret via arbejdspladsen. Hvordan man kan skabe sunde medarbejdere ved hjælp af Intelligent tilpasset fysisk træning. Mit fokus er på de forebyggende og helbredende effekter af fysisk træning på muskelskeletbesvær, livstilssygdomme og organisatoriske parametre.

Min forskning dækker interventionsstudier, RCT trials, eksponeringsstudier, systematiske oversigtsartikler, og intervention mapping som teoretisk arbejdsramme.

Projekter
SelfBACK: https://portal.findresearcher.sdu.dk/da/projects/a-decision-support-system-for-self-management-of-low-back-pain

Links
Researchgate: https://www.researchgate.net/profile/Tina_Dalager