Skip to main content

SDU i Sønderborg har fået en metal-3D-printer

3D-print i metal er noget vi har drømt om i lang tid på SDU, så vi kan ikke næsten ikke få armene ned over, at vi nu har vi fået vores helt egen metal-3D-printer på campus i Sønderborg.

Af Sune Holst, , 06-09-2021

Udenlandske virksomheder indenfor bil- og luftfartsindustrien bruger 3D-print i metal i vidt omfang, men nu er det også mulighed for mindre virksomheder at få adgang til teknologien – kontakt bare SDU, så får vi et samarbejde op at stå.

Fordelene ved 3D-print i metal er mange. Først og fremmest er det muligt at printe komplekst design, som ellers ikke ville være muligt, men ting som vægtoptimering, produktionsfleksibilitet, pris og produktionshastighed kan der også sættes plusser ud for. Du kan gå fra design til en fuldt funktionel metaldel på blot seks timer. Design dit produkt, upload det til softwaren, vælg hvilket metal, der skal bruges og tryk print. Så simpelt er det!

-    Fra et uddannelsesmæssigt synspunkt er det naturligvis fantastisk, at vi kan tilbyde dette til vores studerende, men også i et forskningsmæssigt aspekt er det også uhyre interessant, at vi kan lave real-life tests på prototyper, eftersom vi ganske enkelt kan printe og teste metaldele. Og så ved vi, at der er stor efterspørgsel på metalprintede dele ude hos områdets virksomheder, fortæller Andrei-Alexandru Popa, som er ingeniør ved Center for Industriel Mekanik ved SDU.

Du kan herunder se en video med Andrei-Alexandru Popa, som viser den nye metal-3D-printer frem og viser eksempler på noget af det komplekse design som den kan printe. 

Ønsker du at samarbejde med SDU i Sønderborg, så hiv blot fat i innovationskonsulent Frederik Gottlieb og kom godt fra start. Kontaktinfo: frede@tek.sdu.dk Tlf: 28430098


So ein Ding

Vi vil gerne sætte fokus på alt det fantastiske udstyr vi har på Det Tekniske Fakultet. Derfor bringer vi artikelserien So ein Ding, hvis overskrift vi har tyvstjålet fra et populært DR-program, som omhandler elektroniske gadgets. For når det kommer til elektronisk udstyr, så er det få, som kan måle sig med SDU.

Vi har spritnyt state-of-the-art-udstyr, vi har udstyr du ikke finder andre steder, og så har vi udstyr, som bare er rigtig, rigtigt fedt og gemmer på en god historie.

SDU har dingenoter, dippedutter og himstregims og tusindvis af elektroniske apparater, som du ikke finder derhjemme eller i din virksomhed. Og det fede er, at du kan gøre brug af dem. SDU stiller nemlig velvilligt viden og udstyr til rådighed, hvis vi kan finde et fælles projekt.

Redaktionen afsluttet: 06.09.2021