Skip to main content
DA / EN

Sejlerudstyr fra MCI i brug ved Oxbridge

Tysk olympisk sejler demonstrerede det innovative sejlerudstyr PerforManD ved Oxbridge.

Da sejladsen Oxbridge for nylig blev afholdt på Alssund ud for Alsion og Syddansk Universitet i Sønderborg, var teamet bag det innovative sejlerudstyr PerforManD med. De præsenterede den seneste prototype på systemet, der måler og registrerer forskellige elementer ved sejleren og båden under sejladsen, og besøgende og sejlere fik dermed en hands-on oplevelse af, hvad systemet kan tilbyde.

Under de forskellige delkonkurrencer ved Oxbridge, bidrog PerforManD med realtime information om vindhastighed og -retning, der kunne ses af sejlere og publikum på en storskærm lige ved vandkanten.

Olympisk sejler bakkede op

Den olympiske sejler Hannes Baumann fra Tyskland deltog i præsentationen for at forklare de forskellige features, PerforManD besidder samt hvordan, elitesejlere kan få gavn af det.

-PerforManD vil være til stor fordel for professionelle sejlere og deres trænere. Det gør det muligt for dem at måle og analysere en bred vifte af data indsamlet under træningen. Dermed kan man udvikle og optimere den individuelle sejlholds præstation og forøge deres chancer for succes på internationalt niveau, sagde Hannes Baumann, der er med på det tyske olympiske sejlteam og deltog i OL i 2012.

På alle både i Oxbridge 2015

PerforManD-teamet håber på, at de vil kunne udstyre alle både, der deltager i Oxbridge i 2015 med systemet, så alle kan overvåge sejlpræsentationen af deres favoritbåd i real-time og sammenligne hastighed, huggen/rullen, retning og sammenligne med de konkurrerende både.

For mere information om projektet, kontakt projektleder Robert Brehm, tlf. 6550 1612 eller e-mail brehm@mci.sdu.dk.

Projektet er delvist finansieret af INTERREG 4A-programme Syddanmark-Schleswig-K.E.R.N. med midler fra EU Regionalfonden.

Redaktionen afsluttet: 04.06.2014