Skip to main content
DA / EN

MCI i samarbejde med tysk levnedsmiddelinstitut

Mads Clausen Instituttet, SDU Sønderborg, har indgået en samarbejdsaftale med levnedsmiddelinstituttet KIN i Neumünster.

Flere grænseoverskridende EU-projekter har nu ført til, at MCI og levnedsmiddelinstituttet KIN, Konserveninstitut Neumünster, har indgået et tættere samarbejde i såvel projekter som forskning. KIN er partner i projektet Nanofood og har siddet i styregruppen i projektet Lab-on-chip.

 

For Mads Clausen Instituttet betyder samarbejdsaftalen, at instituttet kan benytte KIN i forsknings- og udviklingsprojekter, hvor det f.eks. er nødvendigt at bestemme bakterier i fødevarer. Derudover repræsenterer KIN flere end 200 virksomheder indenfor levnedsmiddelindustrien i Nordtyskland og tilbyder derfor et forum for muligt fremtidig samarbejde med disse virksomheder. Endelig kan KIN fungere som samarbejdspartner i flere grænseoverskridende projekter, hvor fokus er på sensorer, mikroteknologi og mekatroniske systemer.

 

I samarbejdet med KIN kan Mads Clausen Instituttet omvendt fungere som adgang til virksomheder og forskningsinstitutioner i Skandinavien. Derudover kan MCI bidrage til samarbejdet med viden og ekspertise indenfor forskning og udvikling i f.eks. mekatronik og nanoteknologi.

 

Det er Professor Dr. Michaela Oesser, direktør for KIN, der har taget initiativ til samarbejdsaftalen.
Redaktionen afsluttet: 03.10.2013