Skip to main content
DA / EN

Emad Samuel Malki Ebeid skal stå i spidsen for SDU Digital and High-Frequency Electronics

SDU etablerer en ny afdeling med fokus på digital og højfrekvent elektronik. Emad Samuel Malki Ebeid, professor ved SDU, bliver sektionsleder.

Det Tekniske Fakultet etablerer en ny sektion med fokus på digital og højfrekvent elektronik. Sektionen vil deltage i og supplere aktiviteter inden for robotteknologi og droneaktiviteter, områder hvor SDU er verdensførende.

Sektionens leder bliver Emad Samuel Malki Ebeid. Han har en baggrund i elektronik, telekommunikation og computerteknik. Emad har mere end 20 års erfaring i Embedded Systems med en Ph.D. i Distributed Embedded Systems fra Verona University, Italien. Ydermere har Emad koordineret og deltaget i mange nationale og europæiske forskningsprojekter for at bringe indlejrede systemer ind i robotteknologi, droner, smart grids og Internet of Things (IoT) applikationer.

De seneste fem år har han arbejdet på Mærsk Mc Kinney Møller Instituttet, SDU. Han har fokuseret på at udvikle avancerede indbyggede computere og opladningssystemer til at understøtte autonome droneoperationer til inspektion af store infrastrukturer såsom elledninger, jernbaner og broer.

Emad, kan du fortælle os om SDU Digital and High-Frequency Electronics?

”Det er en ny afdeling, der tilbyder uddannelse og forskning i digital elektronik. Vi fokuserer på avancerede systemer, der opfylder de industrielle behov i at bygge komplekse enheder såsom robotteknologi, droner, biler, luftfart, IoT-sensorer og så videre."

Hvorfor er digital og højfrekvent elektronik vigtigt?

  "Fordi de bygger "hjernen" i komplekse enheder. Faktisk er mere end 60 % af robotternes komponenter lavet af elektronik. For at få en robot til at arbejde effektivt og i realtid, kræver det en dyb forståelse af elektronik: hardware/software arkitekturer, hukommelser, grænseflader og kommunikationsteknikker. For eksempel er nutidens biler spækket med sensorer, aktuatorer, hardwareacceleratorer og højfrekvent elektronik til at udføre kørekommandoer i realtid. Det er ret vigtigt, at din bil bremser til tiden!"

Hvad er din ambition for SDU Digital and High-Frequency Electronics?

“Min ambition er at skabe en verdenskendt sektion inden for digital og højfrekvent elektronik, der udklækker fremragende ingeniører. Dette vil garantere en dygtig arbejdsstyrke til den blomstrende teknologisektor i Odense og på verdensplan. Uddannelsen vil tage udgangspunkt i de seneste forskningsresultater inden for det digitale elektronikdomæne og sikre den typiske tidssvarende uddannelse, som SDU tilbyder alle sine studerende.”

Hvordan kan elektronikingeniører være med til at drive den grønne omstilling?

"Elektronik er hjertet i mange enheder, der driver den grønne omstilling. Elbiler er for eksempel fulde af elektronik og indlejrede enheder. Det samme gælder de mange indlejrede sensorer, der overvåger miljøet og leverer data til at reducere CO2-udledningen. Vores kandidater vil være specialiserede i at designe og udvikle effektive komponenter, der er værktøjerne til at nå de grønne omstillingsmål."

Institutleder: - Den helt rette til opgaven
Leder af Institut for Maskin- og Elektroteknik, Christian T. Veje, er glad for at have Emad Samuel Malki Ebeid med i staben. Han mener, at Emad er den helt rette til at lede SDU Digital and High-Frequency Electronics.

 

”Jeg har valgt Emad til denne stilling, da han har demonstreret fremragende resultater og er en erfaren og internationalt anerkendt forsker inden for højfrekvent og digital elektronik. Gennem sine omfattende forskningsprojektsamarbejder har han vist en bemærkelsesværdig evne til at lede grupper af forskere. Jeg er overbevist om, at han er det rigtige valg som leder af den nye afdeling i vores afdeling.”

Redaktionen afsluttet: 01.02.2023