Skip to main content

Center for Kvantematematik tilknyttes IMADA

IMADA er begejstret for at sige velkommen til verdens-elitecenteret Center for Kvantematematik (QM), ledet af Professor og D-IAS Chair Jørgen Ellegaard Andersen. Fra 1. januar 2021 er QM tilknyttet Institut for Matematik of Datalogi (IMADA) ved det Naturvidenskabelige Fakultet. Alle centerets medarbejdere og aktiviteter følger med i flytningen.

Af  Jane Jamshidi (jaja@sdu.dk) og  Ursula Lundgreen (lundgreen@imada.sdu.dk) , 04-01-2021

Center for Kvantematematik (QM) har pr. 1. januar 2021 skiftet organisatorisk tilknytning internt på SDU til Institut for Matematik og Datalogi (IMADA) ved det Naturvidenskabelige Fakultet. Dette vil være en fantastisk tilføjelse til IMADAs forskning og innovation. Yderligere har Center for Kvantematematik imponerende 50 mio. kr. med til IMADA i finansiering og eksterne bevillinger.

 

QM har hidtil været tilknyttet Mads Clausen Instituttet ved Det Ingeniørvidenskabelige Fakultet.

 

”Jeg er meget glad for at institutleder Martin Svensson og efterfølgende ledelsen af SDU tog godt imod min anmodning om at flytte QM til IMADA. Tilknytningen til IMADA vil sikre de bedste muligheder for centeret både mht. fondsansøgninger, rekrutteringer og undervisning. Vi glæder os meget til at blive en del af IMADA og til at udvikle QM i samarbejde med Martin og IMADA til at blive et verdensberømt elite center indenfor kvantematematik”. Jørgen Ellegaard Andersen, Professor, Centerleder og D-IAS Chair.

 

Da QMs centerleder Jørgen Ellegaard Andersen kontaktede mig og spurgte, om jeg ville støtte en flytning af QM til IMADA, sagde jeg ”ja” med det samme. Dette er en stor mulighed for os og vi byder dette nye center dedikeret til kvantematematik hjerteligt velkommen her til IMADA og vi ser frem til at udvikle dette verdenselite initiativ i samarbejde med Jørgen”. Martin Svensson, Institutleder.

 

Alle centerets medarbejdere og alle aktiviteter følger med i flytningen af QM, som foregår både fysisk til nye lokaler ved Institut for Matematik og Datalogi såvel som på organisatorisk plan.

 

Læs mere om Center for Kvantematematik her.

qm

Redaktionen afsluttet: