Skip to main content

Tiltrædelsesforelæsning

Professor emeritius Manfred Euler, adjungeret professor ved Laboratorium for Sammenhængende Uddannelse og Læring (LSUL).

Tiltrædelsesforelæsningen finder sted fredag d. 17. april kl. 13.00-14.30, Syddansk Universitet, lokale O99, Campusvej 55.

Program:

13.00-13.15 Velkomst og introduktion ved Professor Claus Michelsen, Projektleder ved LSUL

13.15-14.00 Tiltrædelsesforelæsning ved adjungeret professor Manfred Euler: Physics and life: biologically inspired models of coherence and creative processes

14.00 Reception ved LSUL.

Alle interesserede er velkomne til tiltrædelsesforelæsningen. Tilmelding til arrangementer bedes rettet til projektkoordinator Lena Lykke Jønch-Clausen på e-mail: lsr@imada.sdu.dk senest tirsdag d. 14. april

Manfred Euler er blandt Europas førende fysikdidaktikere. I sin forskning har Manfred Euler specielt haft fokus på samspillet mellem fysik og biologi, herunder børns læring og forståelse af fysiske og biologiske systemer.

Siden 2000 har han haft et forskningssamarbejde med professor MSO Claus Michelsen, Institut for Matematik og Datalogi, Syddansk Universitet, med udgangspunkt i deres fælles interesse for fagsamspillet inden for matematik og naturfagene.

Med sin store erfaring inden for forskning i fysikdidaktik skal Manfred Euler være med til at styrke fysikdidaktikken, som i dag står svagt i Danmark, og bidrage til LSULs mål om at udvikle en didaktik, der skaber sammenhæng mellem undervisningen og læringen i de naturvidenskabelige fag i henholdsvis daginstitution, grundskole og ungdomsuddannelse.

Redaktionen afsluttet: 26.03.2015