Skip to main content

CyberSecurity Days 2020

Et samarbejde på tværs af forskningsmiljøer, virksomheder og myndigheder

Institut for Matematik og Datalogi på Syddansk Universitet  har netop afholdt CyberSecurity Days 2020, i samarbejde med bl.a. Center for Cybersikkerhed ved forsvarsministeriet.

 

Oprindeligt var seminaret lavet som et fysisk arrangement, men pga. de nye restriktioner måtte eventen, som så mange andre, flytte online:

 

-Vi blev nødt til at omdanne den fysiske begivenhed til et webinar, men heldigvis har en lang række af repræsentanter fra forskellige virksomheder været interesseret i at deltage alligevel. Desuden var vi heldige at få vores forsvarsminister Trine Bramsen, til at lave et videoindslag, som en ekstra hilsen fra ministeriet”, fortæller Jacopo Mauro, professor ved Institut for Matematik og Datalogi, SDU, som er ansvarlig for arrangementet.

 

Ministeren kom i sin tale bl.a. ind på, at der ingen tvivl er om, at cybertruslen er helt reel og dybt alvorlig, og at desto mere vi lægger ansvaret over på vores digitale platforme, desto større bliver truslen. Samtidigt bliver de cyberkriminelle kun dygtigere og bedre til at arbejde sammen.  

 

Forsvarsminister Trine Bramsen holder tale

 

Og netop samarbejde, var et stærkt nøgleord for hele seminaret – fordi de cyberkriminelle er blevet bedre til at arbejde sammen, er der kommet et endnu større behov for at forskningsmiljøer, erhvervsliv og myndigheder, i stærk forening med de internationale kræfter, der ligger i både EU og NATO, fortsætter med at styrke de fælles aktiviteter, strategier og vidensdeler på tværs. 

 

CyberSecurityDays 2020, er et klasseeksempel på, hvordan et sådant fælles initiativ kan se ud i virkeligheden. Her arbejdede 7 forskningsenheder sammen med myndighederne om at etablere et seminar målrette danske virksomheder.   

 

Dog var det ikke kun virksomheder, der deltog i seminaret. Cybersikkerhed er så aktuelt et emne, at selv en gruppe studerende fra HTX havde tilmeldt sig. En af dem kom med denne kommentar ved dagens afslutning:

 

-Mange tak for at have organiseret denne event! Jeg deltog med et par af mine studiekammerater fra HTX – og selv som 17årig med vores rimelige evner inden for programmering, var vi i stand til at følge med. Tak for det! Og vi glæder os til næste års arrangement.”   

 

Efter at have set den noget dystre udvikling i øjnene, med tanker på, hvor galt det f.eks. kan gå, hvis vores land er uden strøm bare i få dage, er det trods alt betryggende at vide at næste generation allerede er på banen. Og at de har deres opmærksomhed rettet mod, hvor vigtigt det er at udvikle vores kompetencer indenfor cybersikkerhed, og hele tiden at være på forkant, hvis vi skal fortsætte med at leve i det moderne, digitaliserede samfund, som vi har i dag. 

 

Læs mere om begivenheden her: 

https://cyberdays2020.sdu.dk