Menu

H.C. Andersen Litteraturpris 2018

I 2016 gik prisen til japanske Haruki Murakami. Tidligere har forfattere som Salman Rushdie, Isabel Allende og J.K. Rowling været blandt de udvalgte.

”H.C. Andersen Litteraturpris”, der er Danmarks største litteraturpris, uddeles hvert andet år. Som priskomiteen skriver på prisens hjemmeside, så er formålet ”at hylde H. C. Andersens indflydelse på forfattere i hele verden ved at udvælge prismodtagere, hvis forfatterskab kan knyttes til H.C. Andersens navn og livsværk f.eks. gennem genremæssige ligheder eller fortællekunstneriske kvaliteter. De valgte forfattere skal være ’i svanehøjde med H.C. Andersen’”.

Prisen på en halv million danske kroner er internationalt anset og blev uddelt første gang i 2007. Dengang bestemte en priskomité modtageren. Med valget af Salman Rushdie som prisvinder, var det stadig priskomiteen, der traf den endelige beslutning, men nu var komiteen for første gang assisteret af et rådgivende udvalg bestående af fem litterater fra Syddansk Universitet. Deres opgave er at foreslå relevante kandidater til priskomiteen.

Error while rendering view [CookieWarning].