Skip to main content

Hans Christian Post

Hans Christian Post, Post.doc.

Syddansk Universitet

E-mail:

Hans Christian Post er post.doc. ved Institut for Kulturvidenskab på Syddansk Universitet. Han har en kandidat og ph.d. i Moderne Kultur & Kulturformidling fra Københavns Universitet, og en bachelor i Litteraturvidenskab og Almen Etnologi, ligeledes fra Københavns Universitet. Hans primære forskningsfelt er kulturel og urban erindring. I de senere år har han med udgangspunkt i Dresden og Berlin forsket i samspillet mellem byudvikling, bygningsbevaring og byrumlig identitetsskabelse og erindring, ligesom han har beskæftiget sig med erindringskulturer og -praksisser i bl.a. Europa og Cambodja i tilknytning til hhv. Holocaust og det cambodjanske folkedrab. Ved siden af sin forskning arbejder han som filmskaber. Han har hidtil udgivet en film om Berlins Alexanderplatz siden Murens fald, ligesom han netop er ved at færdiggøre en film om arkitekturstriden i Berlin mellem 1993 og 1995.

Tre relevante udgivelser

Post, Hans Christian: ”Hvor bor lykken i dag?”, in: Kultur & Klasse, 44. Årgang, Nr. 121, p. 187-204.

Post, Hans Christian: “Monstrosity by Monstrous Means”, in: Munteán, László & Post, Hans Christian (red.): Landscapes of Monstrosity. Oxford: Inter-Disciplinary Press, 2016, p. 13-21.

 

Post, Hans Christian: Berlins Alexanderplatz: mellem opbrud og erindring: den byarkitektoniske idékonkurrence i 1993, Odense: Syddansk Universitetsforlag, 2014.

 

Film:

Post, Hans Christian: Last Exit Alexanderplatz. 55:42 min. Mouna Mouna GmbH 2016.

Link til trailer.