Skip to main content

Udgivelser & Medier

OBS: Du kan se en fuld liste over netværkets publikationer på deres hjemmeside

 

 

Introduction: ‘As if’: women in genres of the fantastic, cross-platform entertainments and transmedial engagements

Artiklerne i denne særudgave reflekterer kritisk over skiftende former af femininitet og kvindelig heroisme i det transmediale fantastiske på skærmen, herunder rollerne for kvindelige stjerner, skabere, publikum og fans i relation til den fantastiske fiktion. Her er artikler om Penny Dreadful, Wonder Woman, The Handmaid's Tale, Jessica Jones, Ms. Marvel, The Hunger Games og mere.

 

 Bulk, Breast, and Beauty: Negotiating the Superhero Body in Gal Gadot’s Wonder Woman

Denne artikel af Rikke Schubart diskuterer, hvordan valget af skuespilleren Gal Gadot til at spille Wonder Woman forhandler mellem tegneserie fans' forventninger og samfundets kønsnormer. Det har taget 75 år at producere filmadaptionen af Wonder Women, måske grundet 'problemet' med kvindelige muskler.

                            

 

Adaptation and the Fairy-tale Web 

Denne artikel af Cristina Bacchilega undersøger, hvordan adaptioner af eventyrgenren skaber spørgsmål omkring multimedialitet, der påvirker både selve adaptionen og studier af eventyr generelt.

 

Where Can Wonder Take Us?  

Artikel af Cristina Bacchilega omkring eventyrgenren og det forunderlige, der kredser om spørgsmålet; Hvad sker der med eventyrgenren, når vi undersøger den som en forunderlig genre?

 

 Predictive minds in Ouija board sessions

I denne artikel af Marc Andersen,  Kristoffer Nielbo, m.fl. undersøger de adfærden hos Ouija-board entusiaster, der er udrustet med eye-tracking udstyr.