Centre

Centre

H.C. Andersen Centret

H.C. Andersen Centret bedriver forskning på højeste internationale niveau, og det er målet at udvikle  nye litteratur-, kultur- samt formidlingsvidenskabelige tilgange til H.C. Andersen og til Andersens samlede kunstværk. H.C. Andersen Center danner hjemsted for samarbejder med internationale og danske forskere, kulturformidlere samt andre relevante og seriøse aktører på området. 

Center for Gymnasieforskning

Gymnasiet er i dag presset fra mange sider, og det kræver andre tilgange og nye fokuseringer. Derfor opretter SDU nu Center for Gymnasieforskning, der skal udbygge den nationale førerposition inden for gymnasieforskningen og skrue ekstra op for samarbejdet med både gymnasier, fagmiljøer på universiteterne mv.

Pontoppidan Centret

Henrik Pontoppidan fortjener mere intensivt fokus, derfor har SDU oprettet et Pontoppidan-center. Det nye Pontoppidan-center ønsker at blive træfpunkt for den mangesidede interesse i et af dansk litteraturs helt store forfatterskaber. Centret vil arbejde med både forskning i, formidling og digitalisering af forfatterskabet og interessere sig for, hvordan der kan undervises i Pontoppidan i folkeskolen og gymnasiet. 

Center for Grundskoleforskning

SDU's direktion besluttede ved udgangen af 2019 at styrke SDU's uddannelsesforskning gennem en strategisk satsning. Derfor er Center for Grundskoleforskning blevet etableret fra 1. august 2020. Visionen er at fremme grundskoleforskning om, med og for grundskolen i tæt samarbejde med forsknings- og udviklingsmiljøer på professionshøjskoler, universiteter og nationale videncentre.