Summer School 12.-30. august

Summer School på SDU: ’At sætte historier i spil’

Vi har på SDU udviklet et spritnyt kursus, ’At sætte historier i spil’. Det handler om at lære at skrive manuskripter til computerspil og afvikles delvis på SDU (Odense) og delvis på Den Fynske Spilfabrik (Årslev) i ugerne 33, 34 og 35, dvs. fra den 12.-30. august 2019.

Som deltager lærer du at omsætte nogle af spillefilmens udviklingsmodeller og narrative strukturer til former tilpasset computerspil. Hvad kræver dette af manuskriptforfatteren og manuskriptet? Hvad gør det ved fænomener som fx karakterudvikling, beats, cliffhangers og tilskuerens engagement mv.? Begreber som fx bruger-involvering, serialitet, worldbuilding samt lineær over for non-lineær narration og gameplay samt gamedesign står centralt i faget. Man lærer struktur og dramaturgiske teknikker med fokus på computerspil at kende.

Du vil modtage undervisning både af førende forskere og branchefolk inden for computerspil og manuskriptudvikling. For at tilmelde dig, skal du have en basis forståelse af enten manuskript- eller spiludvikling. Ideen er at lade fortælle- og teknik-nørder mødes og supplere hinanden. Når kurset er slut, vil du dels sidde tilbage med en række redskaber, som mediebranchen efterspørger, og dels have udviklet en prototype på et spil. Dette kan du vælge at gå til eksamen i.

Der er tale om et universitetsvalgfag for allerede studerende på SDU eller andre universiteter SAMT andre interesserede der opfylder adgangskravene og som så skal søge under det der hedder Tompladsordningen (læs om adgangskrav mm. ved brug af tompladsordningen på SDU’s hjemmeside). Kurset koster 2800 kr. for 3 ugers intensivt kursus. Der vil være et max. antal på 40 deltagere, som - ved behov - fordeles på to hold.
Tilmeldingsfrist den 1. juli 2019.

Du skal påregne både skemasat undervisning, der svarer til 15 timer pr. uge - bestående af oplæg og øvelser - samt selvstændigt arbejde med at udforme et computerspil i RPG maker. Dette kræver ingen færdigheder i kodning, og du får undervisning i at bruge programmet.

Faglige spørgsmål kan rettes til fagansvarlig, Heidi Philipsen (Heidij@sdu.dk) og praktiske spørgsmål til sekretær, Susanne Voss Jørgensen (SVJ@sdu.dk)
Følg med her og få mere info her: https://www.facebook.com/summerscreenplayschool/

Kurset varetages af SDU og er udviklet i samarbejde mellem Den Fynske Spilfabrik, FilmFyn og SDU.