Litteratur i brug 20. september

Litteratur i brug - et fredagsmøde på SDU

Fredag den 20. september 2019 kl. 12:30-15:30 SDU, Odense lokale O100

Der er et tovtrækkeri i gang mellem dem, der mener, at litteraturen skal være anvendelig og brugbar, og dem, der mener, at den ikke skal være knyttet til brug og anvendelighed” – siger den amerikanske litteraturprofessor, Rita Felski. Kort sagt: Står valget mellem praktiske sko eller tårnhøje stiletter?

Rita Felski leder forskningsprojektet Uses of Literature på Syddansk Universitet, og hun har skrevet forord til den nye antologi Litteratur i brug, som projektets forskergruppe udgiver i september 2019.

På Fredagsmødet præsenteres antologien og de diskussioner, den lægger op til: Hvordan bruger vi læsere litteraturen? Kan den bruges af fagområder som jura, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab, i socialt arbejde og politik? Hvordan underviser vi i litteratur og er der plads til forbedringer?

Kom og vær med til præsentation af og debat om Litteratur i brug. Der er kaffe og kage og et gratis eksemplar af bogen til alle deltagere.
Blandt de medvirkende er: Professor Anne-Marie Mai og lektor Jon Helt Haarder, SDU, lektor Tony Søndergaard Andersen, Odense Katedralskole, forfatteren Pablo Llambías og redaktør Rune Lykkeberg, Information.

Tilmelding