Skip to main content

Udstillingen BØRN I KRIG

En udstilling, også til de mindre klasser

Udstillingen består af 20 farveplancher, der er lette at ophænge. De skal ikke returneres efter brug og kan derfor også genbruges eller gives videre til naboskoler. Udstillingen er bygget op over en samling af tegninger, lavet af polske børn i 1946. Børnene skildrer deres oplevelser af 2. Verdenskrig og de tyske forbrydelser. Tegningerne er gribende vidnesbyrd om en brutal besættelsestid og samtidigt en terapeutisk bearbejdning af personlige, traumatiske oplevelser. De har både historisk, æstetisk og almenmenneskeligt bud til os og virker stærkt: Her taler børn til børn på en stille, personlig måde om de forfærdeligste ting, de har oplevet.

Udstillingen indeholder også kort, fotos, enkelte dokumenter og korte skriftlige beretninger. Den kan let ophænges i skolernes fællesarealer eller på biblioteket og danne udgangspunkt for undervisning i både historie, billedkunst og andre fag. Den er produceret af historikeren Therkel Stræde og grafikeren Adam Heleniak for Polens ambassade. Den kan bruges til, at børn fra 3. klasse og opefter formulerer deres tanker om vold og undertrykkelse i tekst og tegning. Se mere her.

Udstillingen bestilles ved at kontakte koordinator for AUSCHWITSDAG SYD, Terese Høll Sand, på mail: auschwitzdag@sdu.dk. Selve udstillingen er gratis, men der kan være et mindre forsendelsesgebyr for at sende udstillingen fra Den Polske Ambassade til skolen.

Sidst opdateret: 16.08.2016