Skip to main content

Auschwitzdag Syds tilbud til skoler

Gæsteforedrag

Ved et gæsteforedrag kommer der én historiestuderende/gæstelærer ud til jeres skole. Foredraget passer til et dobbeltmodul. Der bruges Prezi, så der skal være computer og lærred til rådighed i lokalet. Handouts kan medbringes efter aftale. Gæstelæreren foreslår også gerne en kort tekst, som kan læses til forberedelse, hvis det ønskes.

Der vil være en indledning, dvs. et fælles foredrag, om Holocaust og folkedrab og derefter et foredrag, i mindre grupper, som gæstelæreren har udstykket på baggrund af årets tema.

Temadag

Ved en temadag kommer der to–fire historiestuderende ud til jeres skole - afhængigt af, hvor mange klasser/elever der deltager. Temadagen strækker sig normalt over en hel skoledag. Vor koordinator laver et program, hvori der er inkluderet mindre pauser mellem foredragene samt en større spisepause. For at sikre, at vores aktiviteter passer bedst muligt til skolens hverdag (kantineadgang osv.), beder vi skolerne om at oplyse ringetider på forhånd.

I løbet af dagen får eleverne et større oversigtsforedrag om Holocaust og folkedrab samt nogle kortere foredrag/oplæg. Der indgår interaktive elementer og filmuddag, evt. også øjenvidneberetninger fra internettet i de fleste, og vi bruger Prezi-præsentation, så der skal være computer og lærred til rådighed i alle lokaler. Vi lægger op til, at eleverne er aktive og formulerer sig om stoffets menneskelige aspekter.

Sidst opdateret: 16.08.2016