Skip to main content

Social Games against Crime

SDU KOLDING: Hvordan kan brætspil hjælpe børn af indsatte til at tackle de problemer, de oplever, når en forælder fængsles? Og hvordan kan man generelt få enderne til at nå sammen, når man arbejder med udsatte?

Fredag den 8. marts 2019 kl. 8.00 - 9.30
Lokale 61.01, Gæstecaféen på 6. sal, SDU Kolding

Der vil være kaffe og croissanter fra kl. 8.00
Selve morgenmødet starter kl. 8.15
Det er gratis at deltage i morgenmødet, men tilmelding er nødvendig.


Arbejdet med design som værktøj

Hvordan kan brætspil hjælpe børn af indsatte til at tackle de problemer, de oplever, når en forælder fængsles?

På dette First Mover møde vil der netop være fokus på det spørgsmål, men også på spørgsmålet om, hvordan man mere generelt kan få enderne til at nå sammen, når man arbejder med udsatte.

Morgenmødet vil være interessant for

  • alle, der på den ene eller den anden måde arbejder med udsatte grupper som fx kriminelle, børn, syge, arbejdsløse, flygtninge m.fl., da der vil være fokus på de udfordringer, der uvilkårligt er, og hvordan man kan arbejde med at få enderne til at mødes.
  • alle, der brænder for at bruge design som et værktøj til at få enderne til at nå sammen.

Brætspil hjælper børn af indsatte

Sammen med børn, indsatte, fængselsbetjente, m.fl. har et forskerhold udviklet og designet brætspillet FÆNGSLET, som kan spilles i besøgstiden af børn og deres indsatte fædre. Ved at blande humor og alvor er formålet med spillet at give børn i alderen 11-18 år mulighed for at sætte ord på de svære følelser og udfordringer, som en længerevarende adskillelse fra deres far medfører.

På First Mover morgenmødet vil lektor Thomas Markussen fortælle om det 3-årige projekt Social Games against Crime, som man på SDU har gennemført i samarbejde med Kriminalforsorgen. Ud over at demonstrere spillet, vil Thomas Markussen også berøre nogle centrale problemstillinger, man må holde sig for øje, når man arbejder med at implementere indsatser i den offentlige sektor.

Til morgenmødet kan du også høre fængselsbetjent Henrik Jørgensen fortælle om, hvad man i Enner Mark Fængsel har fået ud af at deltage i forskningsprojektet. Henrik Jørgensen er, som den ene ud af tre børneansvarlige i Enner Mark, med til at skabe bedre besøgsvilkår for børn og familier til indsatte. Henrik vil fortælle om, hvorfor de gik med i samarbejdet, hvad man inden for Kriminalforsorgen gør for at forbedre trivslen for indsattes børn og unge - og så vil han løfte sløret for nogle af de udfordringer, der kan opstå, når forskning møder den rå virkelighed.

Som afslutning på mødet vil Henrik Jørgensen og Thomas Markussen komme med en række anbefalinger til, hvordan folk, der arbejder med sociale indsatser og offentlige institutioner, kan bruge erfaringerne fra Social Games against Crime projektet.

Brætspillet FÆNGSLET findes i dag i besøgsrummene i alle danske fængsler.

Program

  • Morgenkaffe og velkomst.
  • Hvordan kan brætspil hjælpe børn af indsatte til at tackle de problemer, de oplever, når en forælder fængsles?
    v/Thomas Markussen, lektor, SDU
  • Praktiske perspektiver på samarbejdet med forskningsgruppen.
    v/Henrik Jørgensen, fængselsbetjent, Enner Mark Fængsel
  • Spørgsmål og diskussion
Tilmelding til First Mover

Klik her ...

Har du spørgsmål?

Kontakt Tina ...

Redaktionen afsluttet: 21.01.2019