Skip to main content

Kan teknologi nudge os til bæredygtig adfærd?

Fredag den 10. juni 2022 kl. 8.00 - 9.30

Lokale M301, SDU Sønderborg

Der vil være kaffe og morgenbrød fra kl. 8.00

Selve morgenmødet starter kl. 8.15

Det er gratis at deltage i morgenmødet, men tilmelding er nødvendig

Fra holdning til handling

Klimakrisen raser med uformindsket styrke, men selvom vi efterhånden kender konsekvenserne af at fortsætte ufortrødent, har mange af os svært ved at træffe bæredygtige valg. Spørgsmålet er, hvordan virksomheder og organisationer kan få kunder, brugere og borgere til ikke blot at bakke om bæredygtige tiltag – men til også at sætte handling bag ordene? Den stigende inflation giver anledning til panderynker, men måske er de stigende priser en gylden mulighed for at sætte turbo på grønne adfærdsvaner?

På First Mover Morgenmødet sættes fokus på, hvordan virksomheder og organisationer kan anvende ny teknologi til at fremme bæredygtige adfærdsmønstre og vaner. Morgenmødet er interessant for alle, der arbejder med bæredygtighed, grøn omstilling, nudging, kommunikation, energi & vandeffektivitet, bruger- og kundeadfærd og facility management.

En dialog mellem teori og praksis

Thomas Munch-Laursen, stifter og CEO af Aguardio ApS, starter morgenmødet med at fortælle, hvordan Aguardio ApS’ vandsensorer skaber forståelse og refleksion hos brugerne, og ikke mindst inviterer brugerne til at ændre adfærd i en bæredygtig retning samt reducere vandspild. Han vil give et indblik i, hvordan virksomheder og organisationer aktivt kan anvende teknologi til at skabe grønne adfærdsændringer. Thomas vil endvidere fortælle om drivkræfter og barrierer han erfaringsmæssigt oplever, at brugerne oplever, når de nudges af teknologi.

Kerstin Fischer, professor ved Syddansk Universitet, giver efterfølgende et indblik i forskningen i, hvordan mennesker opfatter, kommunikerer og interagerer med robotter og teknologi. Kerstin vil fortælle om resultaterne fra aktuelle forskningsprojekter, hvor hun har undersøgt, hvornår og hvordan vores adfærd påvirkes, når vi nudges af robotter og teknologi – og hvordan viden herfra kan bruges til at spare ressourcer. Hun vil reflektere over, hvilken rolle robotter og teknologi fremover kan spille i den grønne omstilling.

Program

  • Morgenkaffe og velkomst
  • Reduce water and energy consumption in the bathroom using IoT sensors and real-time feedback
    v/stifter og CEO Thomas Munch-Laursen, Aguardio ApS
  • Persuasive Technologies and Behavior
    v/professor Kerstin Fischer, SDU
  • Spørgsmål og diskussion

First Mover Morgenmøde: Kan teknologi nudge os til bæredygtig adfærd?

Klik her for tilmelding ...

Vær First Mover

Få besked direkte i indbakken, når der er nye First Mover Morgenmøder.

Tilmeld nyhedsbrev

Spørgsmål?

Kontakt Jane Pedersen på janep@sam.sdu.dk.

Kontakt Jane her ...

Sidst opdateret: 09.05.2022