Skip to main content
DA / EN

Årsrapport 2017 (læs mere og hent pdf her)

Tema: De mørke sider af ledelse og drift af mindre virksomheder

 

Denne antologi indeholder bidrag fra en række forskere, som arbejder med organisation, ledelse og strategisk udvikling i små og mellemstore virksomheder.

I et samfundsøkonomisk perspektiv kan man se samspillet mellem de stores stordriftsfordele og de små virksomheders specialiserings- og fornyelsesfordele som et positivt element i tilpasningen af den danske erhvervsstrukturs konkurrenceevne i det turbulente verdenssamfund, vi står i. Dette positive samspil har imidlertid også sine skyggesider. De er på den ene side knyttet til de ulemper, der er forbundet med stor skala. På den anden side er de ulemper, der knytter sig til de organisatoriske og markedsbetingede smådriftsulemper, små virksomheder står overfor.

Denne antologi fokuserer på problemstillinger, der er særegne for mindre organisationer, uanset om der her tales om kommercielle virksomheder, mindre offentlige organisationer eller deres samspil.

Få den trykte udgave af årsrapporten tilsendt gratis ved henvendelse til centersekretær Pernille Holst Christensen phc@sdu.dk eller download den her (pdf).

 


 

 

 

 

Redaktionen afsluttet: 16.10.2018