• 07.02.2019

Professor genudnævnt som formand

Professor i turisme Janne Liburd får 4 år mere til at fortsætte sit flotte arbejde som formand for Nationalpark Vadehavet

• 04.10.2018

Brætspil til fædre i alle landets fængsler

Kan sociale spil forbedre fængslede fædres forhold til deres børn? Det spørgsmål har SDU-forskere undersøgt i projektet Social Games Against Crime. De første erfaringerne med spillet ”Fængslet” har været så positive, at det nu er kommet ud i alle lukkede fængsler og arresthuse i Danmark.

• 29.08.2018

Social Games Against Crime Seminar

I løbet af de seneste 3 år har Social Games Against Crime forskningsprojektet undersøgt hvordan sociale spil kan hjælpe med at forbedre forholdet mellem børn og deres fængslede fædre i danske fængsler.

• 20.08.2018

Konference Designing for learning in a networked world

24. og 25. september er IDK vært for en konference om læring og elektroniske medier.

• 19.06.2018

Ph.d.-forsvar Kjerstin Vedel

Kjerstin Vedel forsvarer sin afhandling Portrætter som modebilleder. Scener fra 1600- & 1700-tallet den 3. juli kl. 13.00

• 26.03.2018

Designing for Learning in a Networked World

Hvilke kompetencer kræver det at leve og lære i en verden fuld af elektroniske netværk? Det giver bogen Designing for Learning in a Networked World svar på.

• 23.03.2018

SDU Kolding vil designe fremtiden

13. marts fejrede SDU Kolding med jubilæumstaler og designmesse de første ti år med forskning og uddannelse inden for design og entreprenørskab.

• 22.03.2018

De får HUM SEED-midler

Fire lovende forskningsprojekter har modtaget midler fra forskningsstøtterådet på Humaniora i seneste HUM SEED-ansøgningsrunde.

• 24.01.2018

Lær at skrive digitalt

Jens Jørgen Hansen, Institut for Design og Kommunikation, har i samarbejde med kolleger fra UC Syd udgivet en bog om digital skrivedidaktik.

• 09.11.2017

Pipe forsker i selvkørende biler

Selvkørende biler har stået højt på mediedagsordenen det sidste år, men der er stadig lang vej, til de kan rulle ud på vejene. Nu skal Pipe på Humaniora bidrage med svar på nogle af bilindustriens udfordringer.

• 08.11.2017

Hun er årets underviser på SDU

SDU’s undervisningspris gik i år til lektor Stina Teilmann-Lock fra Institut for Design og Kommunikation i Kolding. Læs om hendes bedste tip til god undervisning her.

• 30.10.2017

Anerkendt designantropolog bliver æresdoktor

Designprofessor Alison J. Clarke fra Universität für angewendte kunst i Wien har de seneste 20 år stået i centrum for udviklingen af humanistiske designstudier. Nu bliver hun æresdoktor på SDU.

• 28.09.2017

Er viden noget man ejer?

Er det eksamenssnyd eller bare tidssvarende læring, når studerende henter viden fra nettet eller folk udefra til deres eksamensopgaver? Det er blandt spørgsmålene, Nina Dohn søger svar på i sin doktordisputats om viden og læring.

• 28.08.2017

Disputatsforsvar

Nina Bonderup Dohn forsvarer sin doktordisputats den 21. september 2017

• 15.06.2017

Turisme-uddannelse får EU-hæder

Kandidatuddannelsen European Master in Tourism Management på SDU Kolding er med i EU's absolutte elite af videregående uddannelser. Et ekspertpanel under EU-kommissionen har netop fremhævet turisme-kandidaten som en succeshistorie.

• 18.05.2017

Ph.d.-forsvar Jesper Jensen

Jesper Jensen forsvarer sin afhandling med titlen Didaktisk design med web 2.0 og web 3.0

• 03.05.2017

Robotter skal tale som Steve Jobs

Hvis robotter taler med samme sprogmelodi som Apples tidligere leder, virker de mere overbevisende og charmerende på mennesker. Det viser ny forskning ledet af professor Kerstin Fischer på Institut for Design og Kommunikation.

• 17.03.2017

Stolen og samtiden

1,5 mio. kr. fra Ny Carlsbergfondet har SDU og Trapholt netop modtaget til at undersøge stolen og dens forhold til samfundet.

• 03.02.2017

Modhistorier i organisationer

Center for Narratologiske Studier samarbejder med Brandbase, og i det seneste nummer af Brandbase kan du læse artikler af blandt andet Marianne Lundholt, Qi Wang og Per Krogh Hansen.

• 15.12.2016

Ph.d. undersøger iPads i undervisningen

iPads skaber kreativitet, selvstændighed og succesoplevelser i klasseværelset. Men de kalder også på digital dannelse. Det viser nyt ph.d.-projekt.

• 04.10.2016

Ti år med designstudier

SDU’s designstudier fylder rundt. Det markeres med paneldebat, reception og fest.

• 17.06.2016

Designvirksomheder sætter sig selv i scene

Den ene trækker på det nynordiske køkken, den anden på Arne Jacobsen. Både Kähler og Georg Jensen Damask har genopfundet sig selv som hæderkronede varemærker

• 31.03.2016

Robotter skal hjælpe med det danske sprog

• 22.03.2016

Mennesker skal lære sprog med hjælp fra robotter

Forsker undersøger, hvordan mennesker hurtigere og bedre lærer dansk, engelsk og tysk som andetsprog med hjælp fra robotter.

• 03.03.2016

Brætspil skal hjælpe indsatte og deres børn

Teenagere besøger ikke deres indsatte forælder så ofte som yngre børn. Et forskerhold udvikler brætspil, der skal give teenagerne en god oplevelse, når de er på besøg i fængslet

• 10.02.2016

Prisen for mere sikkerhed er dit privatliv

Der er i dag mere overvågning af privat data end nogensinde. Den enkeltes privatsfære bliver stadig mindre, og det er en dyr pris at betale, siger forsker Hanne Bjerre Cowling

• 10.02.2016

Digital læsning skal på skoleskemaet

Det er en myte, at børn er digitalt indfødte. De skal undervises i at læse og forstå tekster på en skærm og på nettet, mener lektor og forfatter Jens Jørgen Hansen

• 23.09.2015

Turismeprofessor forelæser om universitetets muligheder

Landets første kvindelige danske professor i turisme, Janne J. Liburd, er meget optaget af de muligheder, der er for universitetet i dag i forhold til at være medskaber af en bæredygtig fremtid. Et emne hun tager op i sin tiltrædelsesforelæsning.