Skip to main content

Kunsthåndværk i en digital tid

Samfundsværdier i kunsthåndværk og design  

Kunsthåndværk og design har en opgave i både at skabe større sans for produktion og kvalitet og udvikle mere bæredygtige produkter. Kan kunsthåndværk og design hjælpe os som ansvarlige samfundsborgere i en digitaliseret virkelighed? 

Udveksling af viden og debat 

Med udgangspunkt i dette spørgsmål inviterer Statens Kunstfond i samarbejde med Syddansk Universitet til onlinekonferencen Kunsthåndværk i en digital tid d. 20. januar 2022. Gennem udveksling af viden og debat vil konferencen undersøge hvordan kunsthåndværk og design kan give form til alle områder af vores samfund.  

Hovedtaler: Tim Ingold 

Vi er stolte af at kunne præsentere et stærkt program, hvor markante danske og internationale stemmer vil diskutere hvordan kunsthåndværk og design kan skabe værdi for borgere og byde ind i samfundsdebatten. Emnet har i mange år været centralt for konferencens hovedtaler Tim Ingold (UK). Han åbner konferencen med oplægget Reason and Response-Ability : Art, Craft and Design as Ways of Education. Her vil Ingold fremlægge hvordan en samfundsudvikling med kunsthåndværk og design i centrum, kan spille en bærende rolle for nye dannelsesidealer og bane vejen for den bæredygtige omstilling. 

Nordiske oplæg og paneldebat 

Til at føre diskussionen videre har vi inviteret førende nordiske oplægsholdere: Cilla Robach (SE) og Ingrid Halland (NO). De vil diskutere Ingolds eksempler i et bredere afsæt omkring de roller kunsthåndværket har spillet historisk og bør indtage i fremtiden. Konferencen fortsætter med perspektiver fra tekstildesigner Anne Fabricius Møller, der vil udfolde betydningen af materialitet i en digital tid. Konferencen afsluttes med en paneldebat mellem Henrik Lorensen (TAKT), Morten Løbner Espersen (keramiker), Vibeke Riisberg (Designskolen Kolding), Rebecca Uth (industriel designer) og Morten Riis (viceborgmester og formand Maker’s Island, Bornholm). Paneldebatten og den løbende diskussion modereres af journalist og ph.d. Adam Holm. 

Vil du med? 

Konferencen afvikles som et gratis online arrangement og finder sted den 20. januar 2022 fra klokken 13-17.30. 

Hele begivenheden live-streames. Link til live-streaming fremsendes dagen før konferencen. Tilmeld dig live-streaming her 

Ny publikation

Vær opmærksom på Statens Kunstfonds nye publikation om kunsthåndværk og designs samfundsmæssige værdi der udkommer samtidig med konferencen. Som deltager på konferencen vil du få besked på mail om mulige afhentningssteder.

Tilmelding

Tilmeld dig her

Program

Se det fulde program for arrangementet her

se programmet

Streaming

Se eller gense konferencen

Ansvarlig for siden: Institut for Design og Kommunikation

Sidst opdateret: 21.02.2022