Skip to main content

Coronadukse og Coronabøller

COVID-19 har udløst et ’ansvarlighedsdogme’. Fra både dronningen og statsministeren lyder budskabet: Vi skal opføre os fornuftigt og ordentligt af hensyn til vores medmennesker. Politikere, forskere, berømtheder, naboer, familie, venner – alle fortæller, hvor vigtigt og rigtigt det er at være ansvarlig og vise samfundssind. For kun ved at stå sammen og følge de dekreter, regeringen udsteder, kan vi minimere pandemiens frygtelige konsekvenser. Vi har ikke set magen til ’stå-sammen’ ideologiske udfoldelser siden 2. verdenskrig.

Uanset hvor alvorligt Mette Frederiksen folder ansigtet, så er der alligevel mange, der trodser karantænetilværelsen og kaster sig ud i det kollektive liv – uden at holde distancen.

Hvor kommer de fra disse uansvarlige mennesker, der ignorerer regeringens henstillinger og sorgløst vandrer rundt i byen, slikker sol i parker og på broer, stimler sammen på stierne rundt om søerne og nyder det gode vejr, som om verden overhovedet ikke var af lave? Er de bare hensynsløse, tankeløse og ansvarsløse? ….

Det filosoferer Domen Bajde og Judy Hermansen lidt over i en artikel på K-forum.

Redaktionen afsluttet: 20.04.2020