Skip to main content
DA / EN

Bæredygtige robotter kan øge hele industriens bæredygtighed

15.09.22. Erhverv+

Af: Kristina Vaarst Andersen, Institut for Virksomhedsledelse, SDU

Bæredygtighed har været et brandvarmt emne de seneste år. En sektor, der virkelig har arbejdet med at øge deres miljømæssige bæredygtighed, er de danske robotproducenter. Robotter indgår i dag i produktion af alt fra fødevarer til biler, og derfor er miljømæssig bæredygtighed i robotternes fremstillingsproces og funktionalitet et meget vigtigt parameter i forhold til at sikre miljøregnskabet for den industrielle produktion generelt.

Denne centrale rolle har SDU og Odense Robotics de sidste to år haft fokus på. I 2021 offentliggjorde vi en undersøgelse af muligheder og barrierer for, at robotindustrien kan bidrage til yderligere grøn omstilling af erhvervslivet. I vores nyeste analyse sætter vi fokus på, hvordan presset for grøn omstilling forplanter sig gennem værdikæder, på tværs af virksomheder, industrier og landegrænser, og hvad det betyder for danske robotvirksomheder, deres kunder og deres bidrag til grøn omstilling.

Læs kronikken her

Rapporten ’Grønne effektkæder i robotindustrien’, udarbejdet af lektor Kristina Vaarst Andersen og forskningsassistent Nannna Meilbak, kan findes her: https://www.odenserobotics.dk/wp-content/uploads/2022/09/Gronne-effektkaeder-2022.pdf

Redaktionen afsluttet: 14.09.2022