DA / EN

Dansk-tysk samarbejde

'Virtuelles Labor' grundlagt - et samarbejde mellem Tyskland og Danmark

Hochschule Pforzheim og Syddansk Universitet har gennem længere tid haft et samarbejde omkring undervisning og forskning - og har nu dannet et virtuelt uddannelses- og forskningslaboratorium for studiet af små og mellemstore virksomheder. Senest har samarbejdet bl.a. resulteret i undersøgelser som påviser en positiv sammenhæng mellem virksomheders økonomi og kvaliteten af deres online tilstedeværelse. Med større kapital og likviditet findes hos virksomhederne også en højere kvalitet af deres websites. Tidligere publikationer har vist, at analyse baseret på aflæsningen af virksomhedernes websites kan benyttes til, at sige noget om virksomhedens generelle informationsteknologiske niveau.

Samarbejdet mellem Institut for Marketing & Management (SDU) og Business Administration and Engineering (Pforzheim University) har stået på gennem otte år. Det har resulteret i talrige fælles publikationer baseret på undersøgelser af SME'er i Syddanmark og Nordtyskland. På undervisningssiden har adskillige hundrede studerende på begge universiteter deltaget i gæsteforelæsninger, workshops og opgaveskrivning. Undervisningsdelen er flere gange blevet støttet af 'ERASMUS Teaching Mobility' programmet.

Kontaktperson: lektor Karsten Boye Rasmussen, Marketing og Management, SDU.

Se mere på:  http://www.hs-pforzheim.de/De-de/Technik/Wirtschaftsingenieurwesen/nachrichten/Seiten/Virtuellesdeutsch-daenischesForschungslabor.aspx

Redaktionen afsluttet: 22.12.2015